Καλώς ήλθατε και καλή ακρόαση!
Η Φωνή των Πατέρων στο Διαδίκτυο
Ψυχωφελή και σωτηριακά μηνύματα από εκλεκτούς Ορθοδόξους ομιλητές - πατέρες, γέροντες, θεολόγους, δημοσιογράφους - που σας κρατούν συντροφιά όλο το 24ωρο, όπου κι αν βρίσκεστε, και σας φέρνουν πιο κοντά σε Εκείνον, στον Οποίον οφείλεται τούτη η ταπεινή προσπάθεια.

Το περιεχόμενο του ραδιοφώνου μας ανανεώνεται συνεχώς. Μπορείτε να το προσθέσετε στα Αγαπημένα σας και να το συστήνετε, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή share (αριστερά).

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Άγιος Παΐσιος: «Η Παναγία δεν μας αφήνει, μας κουβαλάει στην πλάτη Της...»


Ο Δεκαπενταύγουστος είναι προ των πυλών και μαζί του μια απ’ τις πιο σπουδαίες γιορτές της ορθοδοξίας μας, η Κοίμηση της Θεοτόκου. Φέτος, όμως, μέσα στις περίεργες συνθήκες που βιώνουμε, οι εορτασμοί δεν θα είναι ίδιοι – δεν θα λάβουν χώρα τα καθιερωμένα σ’ όλη την Ελλάδα πανηγύρια και στις εκκλησίες θα τηρούνται πρωτόγνωρες αποστάσεις και μέτρα προστασίας. Παρ’ όλ’ αυτά, θα τιμήσουμε και πάλι την Παναγία μας, με βαθιά πίστη στην αγάπη και την προστασία της, αλλά και την ταπεινότητα με την οποία έζησε κι εκείνη τον λαμπρό βίο της. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Γέρων Παΐσιος: «Συγγενεύουμε με την Παναγία, με την ταπείνωση, γιατί κι εκείνη ήταν ταπεινή.»

Γι’ αυτό, λοιπόν, όσες δυσκολίες κι αν μας περιμένουν, αυτές οι μέρες είναι οι κατάλληλες να ξεκουράσουμε όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή μας και να αντλήσουμε το κουράγιο που χρειάζεται ο καθένας από την μητέρα όλων μας, την Θεοτόκο Μαρία.

Είναι γνωστή η ιστορία του πιστού που, αποκαρδιωμένος από τα χτυπήματα της ζωής, ρώτησε τον Άγιο Παΐσιο πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει να προσπαθεί και να αγωνίζεται μετά από τόσες απογοητεύσεις και τόσες συνεχείς πτώσεις.

«Να ψέλνεις το “Πάντων προστατεύεις, αγαθή” και το “Πάντων θλιβομένων η χαρά”», του είπε τότε ο γέροντας, «αυτό να το κάνεις σαν κανόνα, και η Παναγία θα σε βοηθήσει. Η Παναγία δεν μας αφήνει, μας κουβαλάει στην πλάτη Της, αρκεί κι εμείς να το θέλουμε και να μην κλωτσάμε, όπως κάνουν τα άτακτα παιδιά.»

Να ζητάμε, λοιπον, και να δεχόμαστε τη χάρη Της, προτείνει ο Άγιος, ώστε να παραμένουμε δυνατοί απέναντι σε κάθε δυσκολία κι έτοιμοι να ανέβουμε κάθε βουνό που η ζωή έχει σηκώσει στο διάβα μας.

Και είναι επίκαιρη όσο ποτέ η συμβουλή του, τις μέρες αυτές που χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε την στοργή και την καθοδήγησή Της, ώστε να βγούμε από τις δοκιμασίες που περνάμε αλώβητοι, με καθαρή ψυχή και φωτεινό νου. Και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας, τον πλησίον μας, αλλά κι εμάς τους ίδιους.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου (16.00 - ώρα Ελλάδος) και το Σάββατο 15 Αυγούστου (9.00 - ώρα Ελλάδος) θα μεταδοθεί από το Ορθόδοξο διαδικτυακό ραδιόφωνο "Λόγοι Ζωής" 6ωρο ειδικό αφιέρωμα προς τιμή της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Παναγίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: