Καλώς ήλθατε και καλή ακρόαση!
Η Φωνή των Πατέρων στο Διαδίκτυο
Ψυχωφελή και σωτηριακά μηνύματα από εκλεκτούς Ορθοδόξους ομιλητές - πατέρες, γέροντες, θεολόγους, δημοσιογράφους - που σας κρατούν συντροφιά όλο το 24ωρο, όπου κι αν βρίσκεστε, και σας φέρνουν πιο κοντά σε Εκείνον, στον Οποίον οφείλεται τούτη η ταπεινή προσπάθεια.

Το περιεχόμενο του ραδιοφώνου μας ανανεώνεται συνεχώς. Μπορείτε να το προσθέσετε στα Αγαπημένα σας και να το συστήνετε, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή share (αριστερά).
Εάν έχετε πρόβλημα πρόσβασης, δοκιμάστε εδώ.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Κυθήρων Σεραφείμ: «Ούτε στον πόλεμο δεν κλείνουν οι ιεροί ναοί»

 

«Δεν έχει τον Θεό της» η ελληνική κυβέρνηση, δείχνοντας, ακόμη μία φορά, το σκληρό της πρόσωπο απέναντι στην Εκκλησία. Την ώρα που οι πολίτες συνωστίζονταν στα κομμωτήρια για να φτιάξουν τα μαλλιά τους, ώστε να παραμείνουν σπίτι τις επόμενες εβδομάδες, οι έλεγχοι στους ιερούς ναούς ήταν εντατικοί και σχολαστικοί.Χθες, ημέρα μνήμης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη και συμπολεμιστή των Ικάρων στους αιθέρες, οι εκκλησίες ήταν ερμητικά κλειστές και οι θείες λειτουργίες τελέστηκαν χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ άνδρες της Αστυνομίας έκαναν ελέγχους και παρατηρήσεις σε όσους πιστούς ήταν έξω από τους ναούς.

Ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ σε ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα αντισυνταγματικά, αφού το δικαίωμα της ελεύθερης θείας λατρείας απορρέει από το Σύνταγμα, και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως μη αναστελλόμενο, ακόμη και σε περίοδο πολέμου. Θεωρεί, επίσης, άδικο τον αποκλεισμό των πιστών, φέρνοντας ως παράδειγμα τις σχολικές αίθουσες στις οποίες διδάσκονται 20-25 παιδιά, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο σεβασμιότατος ανέφερε, επίσης, ότι ακόμη και στις πιο σκοταδιστικές περιόδους της Ιστορίας οι ορθόδοξοι ναοί δεν έκλεισαν, ενώ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μιμηθεί τον πατέρα του, ο οποίος, όταν ανέβηκε, ως πρωθυπουργός, στο προσκύνημα της Αγίας Ελέσας Κυθήρων, το 1992, από τα σκαλιά του ναού μέχρι τον θρόνο της αγίας, σύρθηκε με την κοιλιά, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα του. Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Σεραφείμ ζητεί από τον πρωθυπουργό να ανακληθεί αυτό το οποίο διέρρευσε, ότι δηλαδή οι μητροπολίτες είναι «κότες» και τα δέχονται όλα αδιαμαρτύρητα.

Παράλληλα, οι κληρικοί της Μητρόπολης Χαλκίδος εξέδωσαν ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο δηλώνουν αντίθετοι στο κλείσιμο των εκκλησιών και στην τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι θλίβονται που δεν προβλέπεται μεταξύ των επιτρεπόμενων μετακινήσεων η μετάβαση στους ιερούς ναούς για προσκύνημα. Υπογραμμίζουν, εξάλλου, ότι η υγεία του ανθρώπου δεν αφορά μόνο την καλή λειτουργία και ευεξία του σώματος, αλλά και την ψυχική του κατάσταση, τονίζοντας πως «αυτή η δεύτερη πολύ έχει υποτιμηθεί και δοκιμαστεί τελευταία».

Πηγή: dimokratianews


Δεν υπάρχουν σχόλια: