Καλώς ήλθατε και καλή ακρόαση!
Η Φωνή των Πατέρων στο Διαδίκτυο
Ψυχωφελή και σωτηριακά μηνύματα από εκλεκτούς Ορθοδόξους ομιλητές - πατέρες, γέροντες, θεολόγους, δημοσιογράφους - που σας κρατούν συντροφιά όλο το 24ωρο, όπου κι αν βρίσκεστε, και σας φέρνουν πιο κοντά σε Εκείνον, στον Οποίον οφείλεται τούτη η ταπεινή προσπάθεια.

Το περιεχόμενο του ραδιοφώνου μας ανανεώνεται συνεχώς. Μπορείτε να το προσθέσετε στα Αγαπημένα σας και να το συστήνετε, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή share (αριστερά).
Εάν έχετε πρόβλημα πρόσβασης, δοκιμάστε εδώ.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Επιστολή διαφωνίας με τον γάμο των ομοφυλοφίλων από 160 προσωπικότητες στον Κ. Μητσοτάκη


Δυο μήνες μετά την παρουσίαση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη της έκθεσης της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητος της "ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας", ανοίγει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Η «Εστία» είχε αποκαλύψει στα τέλη Ιουνίου ότι η έκθεση που συνέταξε η Επιτροπή υπό τον καθηγητή Αλέξανδρο Λίνο Σισιλιάνο επικεντρώνεται στο φλέγον αυτό ζήτημα, σημειώνοντας ότι θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία.

Η έκθεση του καθηγητή Σισιλιάνου εμμέσως πλην σαφώς τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, με τον Πρωθυπουργό να ακούει τις προτάσεις χωρίς να ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Ωστόσο οι έως τώρα δηλώσεις του και ορισμένες επιλογές συνεργατών του καταδεικνύουν μια θετική προσέγγιση σε ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική κοινωνία.

«Η χώρα μας ακολουθεί την Ευρώπη, ενώνοντας αρμονικά όλες τις δυνάμεις της, ενσωματώνοντας το διαφορετικό στο κοινό. Αναγνωρίζοντας ίσα δικαιώματα σε όλους, απαιτώντας όμως και από όλους σεβασμό και αλληλεγγύη», είχε δηλώσει μετά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Σισιλιάνο και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η πρώτη αντίδραση είναι πλέον γεγονός και μάλιστα αφορά σε ανθρώπους των Γραμμάτων των Τεχνών και των Επιστημόνων. Εκατοντάδες επιφανείς Έλληνες, ακαδημαϊκοί, δικαστικοί, στρατιωτικοί, πρέσβεις, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίων και πολλοί άλλοι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ετοιμάζονται να απευθύνουν Διακήρυξη στον Πρωθυπουργό για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον γάμο μεταξύ των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η επιστολή -παρέμβαση στον πρωθυπουργό που δημοσίευσε η ΕΣΤΙΑ:

Υπογεννητικότητα, Διαχρονικές αξίες Ελληνικού Πολιτισμού και Εξωτερικές Απειλές Υπαρξιακής Σημασίας για τη Χώρα μας

Η χώρα μας αντιμετωπίζει οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα και θα έπρεπε να έχει ως πρώτη της μέριμνα την ενίσχυση της Ελληνικής οικογένειας και την αύξηση των γεννήσεων. Αντ' αυτού όμως, παρατηρούμε με ανησυχία να εξαγγέλλονται και να προωθούνται νομοθετικές πρωτοβουλίες στο όνομα ενός αμφιλεγόμενου και καταχρηστικού δικαιωματισμού, που έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, τα ήθη και τις Εθνικές μας παραδόσεις που διαχρονικά αποτελούν τα κραταιά θεμέλια της συνέχειας, επιβίωσης και προοπτικής του Ελληνισμού. Τελευταία, μάλιστα, συγκροτήθηκε Επιτροπή για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας μεταξύ ετεροφύλων και ομοφύλων. Σε τί ακριβώς θα συνίσταται αυτή η ισότητα μεταξύ αφ' ενός ανδρός και γυναικός που οδηγεί στη δημιουργία (του βασικού κοινωνικού πυρήνα) της οικογένειας και στη φυσική αναπαραγωγή, αφ' ετέρου δε μιας σχέσεως μεταξύ ομοφύλων ατόμων ; Η κοινωνική αποδοχή ομοφύλων προτιμήσεων είναι δεδομένη «εν ελευθερία βουλήσεως» του ατόμου και όχι θέμα πολιτικής ή διαπαιδαγώγησης. Τίθεται επίσης το ερώτημα: ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στην οικογένεια και στην κοινωνία από την εφαρμογή πολιτικών του είδους αυτού;

Και όλα αυτά εξαγγέλλονται σε μια πρωτόγνωρη περίοδο, όχι μόνο λόγω της πανδημίας COVID- 19 και της περαιτέρω επιδείνωσης της ήδη βεβαρυμένης από τα μνημόνια οικονομίας μας, αλλά και μιας βαθειάς και πολύπλευρης κοινωνικής κρίσεως (με την αύξηση της εγκληματικότητας, των κρουσμάτων σεξουαλικής βίας και διαστροφής, τον διαχωρισμό σε εμβολιασθέντες και ανεμβολίαστους, τις πρωτόγνωρες καταστροφικές πυρκαγιές κ.λπ.). Μιάς κρίσεως θεσμών και αξιών, οφειλομένης, κατά κύριο λόγο, στο σοβαρό έλλειμμα Ανθρωπιστικής Παιδείας (που παρατηρείται εδώ και δεκαετίες) σε συνδυασμό με την υπαρξιακή κρίση , που διέρχεται η χώρα μας ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων και εντεινόμενων ασύμμετρων απειλών από τη γείτονα χώρα.

Προβάλλεται, μάλιστα, ως επιχείρημα ο ισχυρισμός ότι οι ρυθμίσεις αυτές αναφέρονται σε δήθεν κοινές Ευρωπαϊκές αξίες, που κατοχυρώνονται από Ευρωπαϊκές Συνθήκες και κοινές Ευρωπαϊκές πολιτικές και στρατηγικές στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι τραγικό η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε), ενώ δεν κατοχυρώνει τα πιο καίρια και θεμελιώδη ζητήματα (όπως είναι η άμυνα και η ασφάλεια των χωρών – μελών της ), να παρουσιάζεται ως δήθεν αρμόδια να ρυθμίζει, ουσιαστικά παρά την θέληση Ευρωπαϊκών λαών, θέματα ιδιωτικού δικαίου, κοινωνικών σχέσεων, φύλου, γάμου και τεκνοθεσίας ομοφύλων, διαπαιδαγωγήσεως των νέων κ.λπ. Δεν είναι έργο των Βρυξελλών και της ΕΕ η επιβολή στην Ελληνική κοινωνία από μικρές μειοψηφίες τέτοιων απαράδεκτων ρυθμίσεων με τις οποίες μάλιστα προβάλλονται ακόμη και πρότυπα διαφορετικότητας (τραυματίζοντας τις ευαίσθητες παιδικές ηλικίες ), καθ ' υπέρβαση της κοινής Ευρωπαϊκής αξίας της ανοχής.

Αλλά, οι Πατέρες και εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Ιδέας και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (τότε Ε.Ο.Κ.), κατέστησαν σαφές και διεκήρυξαν— όπως αναφέρεται στη Συνθήκη της Ρώμης του 1957—ότι η Ενωμένη Ευρώπη "θα σεβαστεί την πλούσια πολιτιστική και γλωσσική της ποικιλομορφία και θα διασφαλίσει και θα προωθήσει την Ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά" (άρθρο 2 Συνθήκης της Ρώμης).

Η παρουσίαση ως δήθεν "κοινής Ευρωπαϊκής αξίας" θεμάτων που δεν αφορούν ούτε τις σαφώς καθορισμένες κοινές Ευρωπαϊκές αξίες (όπως ελευθερία, δημοκρατία, κράτος δικαίου, ανεκτικότητα κ.λπ.) ούτε τα σαφώς καθορισμένα ανθρώπινα δικαιώματα, αποτελεί κατάχρηση, υπέρβαση της αρχής της ανοχής και απόπειρα επιβολής στην κοινωνία προτύπων, ρυθμίσεων και πρακτικών που είναι άκρως μειοψηφικές, ξένες και απαράδεκτες σε μεγάλες κοινωνικές πλειοψηφίες χωρών-μελών της ΕΕ.

Το γεγονός ότι δεν αποκρύπτεται η πρόθεση το πνεύμα αυτό να μεταφερθεί και στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας και μάλιστα από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, για λόγους υποτιθέμενης διαπαιδαγωγήσεως (σεξουαλικής), προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.

Η Παιδεία μας αντιμετωπίζει ήδη μεγάλα προβλήματα, όπως το πρόβλημα της επαρκούς και αποτελεσματικής διδασκαλίας της γλώσσας, της ιστορίας και της κλασσικής παιδείας. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια γίνονται απόπειρες επιβολής ιδεολογημάτων, που παραποιούν την ιστορία, κακοποιούν τη γλώσσα και αλλοιώνουν την εθνική μας ταυτότητα. Θα ήταν ιδιαιτέρως καταστροφικό για την Ελληνική Παιδεία, αντί της καταρτίσεως καταλλήλων αναλυτικών προγραμμάτων για την ανάταξή της, να επιβαρύνεται με περαιτέρω σύγχυση, ακραίους και άκριτους πειραματισμούς και κακώς νοούμενους νεωτερισμούς, ερήμην μάλιστα των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

Καλούμε όλους τους υπευθύνους, όπως:

- Στρέψουν, κατά προτεραιότητα, το ενδιαφέρον τους στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι ασέβεια προς τον Ελληνικό λαό και την ιστορία του να υποβάλλονται ιδέες ότι αυτό δήθεν πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη νομιμοποίηση και τη μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα μας παρανόμων αλλοεθνών και αλλοθρήσκων μεταναστών.

- Παύσουν να επικαλούνται δήθεν «κοινές Ευρωπαϊκές αξίες» για να δικαιολογήσουν καταχρηστικές πολιτικές και νομοθετήματα που είναι αντίθετα με τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού , υπονομεύοντας την οικογένεια ως κοινωνικό θεσμό και πλήττοντας τα ήθη και τις παραδόσεις του Ελληνικού λαού.

- Εστιάσουν την προσοχή τους σε θέματα Παιδείας, κυρίως της Ανθρωπιστικής, σύμφωνα με το πνεύμα του άρθρου 16 του Συντάγματος, διασφαλίζοντας την επαρκή διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και κλασσικής Παιδείας. Η Ελλάδα δεν είναι μιά οποιαδήποτε χώρα. Είναι η χώρα που έδωσε ως κληρονομιά στην ανθρωπότητα τον Οικουμενικό Ανθρωπιστικό Πολιτισμό. Τις διαχρονικές και ακατάλυτες αξίες αυτού του Πολιτισμού και Παιδείας, οι ΄Ελληνες έχουν διπλό χρέος όχι μόνο να μελετούν, να διδάσκονται και να εμπνέονται, αλλά και να τις προβάλλουν στις χώρες- μέλη της Ε.Ε.

Κάνουμε έκκληση για την απόσυρση των προκλητικών αυτών ρυθμίσεων, οι οποίες διχάζουν επικίνδυνα την κοινωνία μας, σε μιά μάλιστα περίοδο πολυδιάστατης υπαρξιακής κρίσεως, η αντιμετώπιση της οποίας επιβάλλει: ενότητα, ομοψυχία και συστράτευση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού. Αθήνα, Σεπτέμβριος 2021

Οι υπογράφοντες είναι οι εξής:

Κονομῆς Νικόλαος, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου ΑΠΘ, πρώην Πρόεδρος Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν καί Ὑπουργός Παιδείας τῆς Κύπρου, Κοντόπουλος Γεώργιος, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), πρώην Πρόεδρος Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν, Κουνάδης Ἀντώνιος, Ὁμ. Καθηγητής ΕΜΠ, πρώην Πρόεδρος Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν, Σκαρβέλης Δημήτριος, Στρατηγός ἐ.ἀ., Ἐπίτ. Ἀρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ἀκαδημαϊκός, Βαλτινός Ἀθανάσιος, Συγγραφεύς, Ἀκαδημαϊκός, πρώην Πρόεδρος Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν, Ἤμελλος Στέφανος, Ὁμ. Καθηγητής Φιλοσοφικῆς Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), πρώην Πρόεδρος Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν, Παρμακέλης Ἰωάννης, Γλύπτης, Ἀκαδημαϊκός, Γδοῦτος Ἐμμανουήλ, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου ΔΠΘ, Ἀκαδημαϊκός, Μπέσκος Δημήτριος, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου Πατρῶν, Ἀντεπιστέλλον μέλος Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν, Δάσιος Γεώργιος, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου Πατρῶν, Ἀντεπιστέλλον Μέλος Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν, Βιτσαξῆς Βασίλειος, Πρέσβυς ἐ.τ., Συγγραφεύς, Δρ. Νομικῆς Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), Ἐπίτιμος Διδάκτωρ Ἑλληνικῶν καί Ξένων Παν/μίων, μέλος ξένων Ἀκαδημιῶν, Βάσσης Κωνσταντῖνος, Πρέσβυς ἐ.τ., Συγγραφεύς, Πουκαμισᾶς Γεώργιος, Πρέσβυς ἐ.τ., Δρ. Παν/μίου Αἰγαίου, Πρόεδρος «Ἑταιρίας Φίλων τοῦ Λαοῦ», Νεάρχου Περικλῆς, Πρέσβυς ἐ.τ., Συγγραφεύς, Γούναρης Μανώλης, Πρεσβευτής ἐ.τ., Φραγκούλης Φράγκος, Στρατηγός ἐ.ἀ., Ἐπίτ. Ἀρχηγός ΓΕΣ, πρώην Ὑπουργός Ἐθνικῆς Ἀμύνης, Καραμᾶνος Ἀνδρέας, Ὁμ. Καθηγητής καί πρώην Πρύτανις Γεωπονικοῦ Παν/μίου Ἀθηνῶν, πρώην Γεν. Γραμματεύς Ὑπουργείου Παιδείας καί Θρησκευμάτων, Koύρτης Γεώργιος, Ἐπίτ. Πρόεδρος Ἐλεγκτικοῦ Συνεδρίου, Ρακιντζῆς Λέανδρος, Ἀρεοπαγίτης ἐ.τ., πρώην Γεν. Ἐπιθεωρητής Δημοσίας Διοικήσεως, Κρόμπας Γρηγόρης, Ἐπίτ. Ἀντιπρόεδρος τοῦ Νομικοῦ Συμβουλίου τοῦ Κράτους, Μακρῆς Φώτιος, Ἐπίτ. Ἀντεισαγγελεύς Ἀρείου Πάγου, Κότσιφας Χαράλαμπος, Δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος τοῦ Διοικητικοῦ Ἐφετείου Ἀθηνῶν, Ἀνδριανός Εὐάγγελος, Ἀρεοπαγίτης ἐ.τ., Βλάχος Ἀπόστολος, Ἐπίτ. Πρόεδρος Ἐφετῶν, Σακκᾶς Ἰωάννης, Πρώην Εἰσαγγελεύς Πρωτοδικῶν, Γαρούφας Δημήτριος, πρώην Πρόεδρος τοῦ Δικηγορικοῦ Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Βεργίνης Ξενοφῶν, Πανεπιστημιακός, πρώην Διοικητής ΟΓΑ, Κουνάδης Διονύσιος, Νομικός-Οἰκονομολόγος, πρώην Γεν. Διευθυντής Ὑπουργείου Οἰκονομικῶν, Πολίτης Στυλιανός, πρώην Νομάρχης Κεφαλληνίας, Μαρτίνης Χρῆστος, πρώην Νομάρχης Ἰωαννίνων, Πρόεδρος Συνταξιούχων Δικηγόρων Ἑλλάδος, Κατσαρός Νῖκος, Χημικός, πρώην Εἰδικός Γραμματεύς Ὑπουργείου Ἐρεύνης καί Τεχνολογίας, Θεοδωρόπουλος Κων/ντῖνος, πρώην Γεν. Διευθυντής Ὑπουργείου Παιδείας καί Θρησκευμάτων, Τσουλάρη Βαλεντίνη, πρώην Διευθύντρια Ὑπουργείου Ἐθνικῆς Οἰκονομίας, Μαριδάκης Σπυρίδων, Συγκοινωνιολόγος, πρώην Προϊστάμενος Διευθύνσεως Μελετῶν Δημοσίων Ἔργων Ὑπουργείου Μεταφορῶν, Σινόπουλος Βασίλειος, πρώην Διευθυντής Τραπέζης Ἐργασίας, Γκατζούλη Νίνα, Ὁμ. Καθηγήτρια Παν/μίου New Hampshire, πρώην Συντονίστρια Παμμακεδονικῶν Ἑνώσεων Ὑφηλίου, Παπαχρυσός Δημήτριος, Πρόεδρος Συλλόγου Μικρασιατῶν Σκάλας Λουτρῶν «Τό Δελδίνι», Ρῆγος Εὐάγγελος, Πρόεδρος Διεθνοῦς Ἑλληνικῆς Ἑνώσεως (Inter. Hellenic Association, IHA), Καρκανιᾶς Κωνσταντῖνος, Διευθυντής Κέντρου Ἑλληνικῆς Γλώσσης καί Πολιτισμοῦ, Ἐπίτ. Πρόεδρος Συνδέσμου Κολλεγίων Ἑλλάδος, Γράψας Δημήτριος, Στρατηγός ἐ.ἀ., Ἐπίτ. Ἀρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ζιαζιᾶς Κωνσταντῖνος, Στρατηγός ἐ.ἀ., Ἐπίτ. Ἀρχηγός ΓΕΣ, Μανίας Γεώργιος, Ἀντιστράτηγος ἐ.ἀ., πρώην Α΄ Ὑπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Τσιτσιμπίκος Χαράλαμπος, Ἀντιστράτηγος ἐ.ἀ., Β΄ Ὑπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χρηστίδης Κοσμᾶς, Ναύαρχος ἐ.ἀ., Ἐπίτ. Ἀρχηγός ΓΕΝ, Μαρτζοῦκος Βασίλειος, Ἀντιναύαρχος ἐ.ἀ., Ἐπίτιμος Διοικητής ΣΝΔ, Ἀντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ, Παλούμπης Ἰωάννης, Ἀντιναύαρχος ἐ.ἀ., Δημητρακόπουλος Ἀναστάσιος, Ἀντιναύαρχος ἐ.ἀ., Μαρτζοῦκος Βασίλειος, Ἀντιναύαρχος ἐ.ἀ., Πατσαντάρας Ἰωάννης, Ἀντιπτέραρχος ἐ.ἀ., Ἐπίτ. Ἀρχηγός Τακτικῆς Ἀεροπορίας (ΑΤΑ), Γιαννιτσόπουλος Θεόδωρος, Ἀντιπτέραρχος ἐ.ἀ., Ἐπίτ. Διευθυντής Γ΄ Κλάδου ΓΕΑ, Σκαρλᾶτος Γεώργιος, Ἀντιπτέραρχος ἐ.ἀ., Τσούφης Βασίλειος, Ἀντιπτέραρχος ἐ.ἀ., Ἰατρίδης Κώστας, Ἀντιπτέραρχος ἐ.ἀ., Ἰωαννίδης Ἰωάννης, Ὑποπτέραρχος ἐ.ἀ., Πουγκιάλης Χρῆστος, Μετεωρολόγος, Ὑποπτέραρχος ἐ.ἀ., Μπαλτζώης Ἰωάννης, Ἀντιστράτηγος ἐ.ἀ., Πρόεδρος Ἑλληνικοῦ Ἰνστιτούτου Στρατηγικῶν Μελετῶν (ΕΛΙΣΜΕ), Μουστάκης Χρῆστος, Ἀντιστράτηγος ἐ.ἀ., Ἐπίτ. Διοικητής Στρατιᾶς, Μπουρδάκος Μάριος, Ἀντιστράτηγος ἐ.ἀ., Ρούτσης Νικόλαος, Ἀντιστράτηγος ἐ.ἀ., Πελεγράτης Σπυρίδων, Ἀντιστράτηγος ἐ.ἀ., Παπαδόπουλος Σταῦρος, Ἀντιστράτηγος ἐ.ἀ., Κεβεντζίδης Συμεών, Ἀντιστράτηγος ἐ.ἀ., Γοῦρμος Εὐδόξιος, Ἀντιστράτηγος ἐ.ἀ., Χατζάκης Κων/νος, Ἀντιστράτηγος Ἑλληνικῆς Ἀστυνομίας ἐ.ἀ., Καλεντερίδης Σάββαs, Ἀνώτ. Ἀξ/κος ἐ.ἀ., Ἐκδότης-Συγγραφεύς, Δελλῆς Σπυρίδων, Ὑποστράτηγος ἐ.ἀ., Παρίσης Ἰωάννης, Ὑποστράτηγος ἐ.ἀ., Βόγγολης Δημήτριος, Ὑποστράτηγος ἐ.ἀ., Πλαγιαννάκος Γεώργιος, Ὑποστράτηγος ἐ.ἀ., Βασίλας Βασίλειος, Ταξίαρχος ἐ.ἀ., Κουκουλομάτης Κυριάκος, Σμήναρχος ἐ.ἀ., Κωνσταντινόπουλος Βασίλειος, Καθηγητής Παν/μίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος Φιλολογικοῦ Συλλόγου «Παρνασσός», Μάζης Ἰωάννης, Καθηγητής Γεωπολιτικῆς Παν/μίου Ἀθηνῶν, Πρόεδρος Τμήματος Τουρκικῶν Σπουδῶν (ΕΚΠΑ), Γρίβας Κώστας, Καθηγητής Γεωπολιτικῆς Στρατιωτικῆς Σχολῆς Εὐελπίδων, Δαββέτας Δημοσθένης, Καθηγητής Παν/μίου Σορβόννης, Συγγραφεύς- Εἰκαστικός, Ρωμανός Γεώργιος, Συγγραφεύς-Ἀναλυτής, Ἱστορικός Ἐρευνητής, Ἐμφιετζόγλου Πρόδρομος, Ἐπίτ. Διδάκτωρ ΑΠΘ, Πρόεδρος Δ.Σ. Ὁμίλου Ἑταιριῶν «Μηχανικῆς Α.Ε.», Παντελάκης Δημήτριος, Βιομήχανος, Πρόεδρος Κυνηγετικοῦ Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ἀλιφιεράκης Ἐμμανουήλ, Ἰατρός, Πρώην Πρόεδρος Ἰατρικοῦ Συλλόγου Χανίων, Τζελέπης Χαράλαμπος, Λυκειάρχης, Σηφακάκης Βασίλειος, Φιλόλογος – Θεολόγος, πρώην Λυκειάρχης, Νατσιός Δημήτριος, Δάσκαλος, συγγραφεύς, Ἀντωνόπουλος Νικόλαος, Δάσκαλος, Καλογερόπουλος Βασίλειος, Καθηγητής Βυζαντινῆς Μουσικῆς, Τζανουλῖνος Πραξιτέλης, Γλύπτης, Ἐκπαιδευτικός, Νικολόπουλος Φίλιππος, Πανεπιστημιακός, Δικηγόρος παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ, Καρβουνιάρης Βασίλειος, Δικηγόρος παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ, Ἰωαννίδης Θεόφιλος, Δικηγόρος παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ, Δρ. Νομικῆς Παν/μίου Σορβόννης, Παπαγγελῆς Λουκᾶς, Δικηγόρος παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ, Νευράκης Νικόλαος, σ. Δικηγόρος παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ, Σφήκας Κωνσταντῖνος, Δικηγόρος παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ, Δημακοπούλου- Κοτζαμάνη Ζωή, Δικηγόρος, Αὐγέρης Κώστας, Δικηγόρος παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ, Γραμματικός Ἀντώνιος, Ὁμ. Καθηγητής καί πρώην Πρύτανις τοῦ Παν/μίου Πατρῶν, Παπαμαρινόπουλος Σταῦρος, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου Πατρῶν, Παπαθανασόπουλος Σπήλιος, πρώην Γεν. Γραμματεύς Παν/μίου Πατρῶν, Δρακᾶτος Παναγιώτης, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου Πατρῶν, Παπαθανασόπουλος Παναγιώτης, Ὁμ. Καθηγητής Ἰατρικῆς Παν/μίου Πατρῶν, Θεοδωρακόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής Παν/μίου Πατρῶν, Δημητρακόπουλος Ἀλέξανδρος, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου Πατρῶν, Δρίτσος Στέφανος, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου Πατρῶν, Ρεράκης Ἡρακλῆς, Καθηγητής Θεολογίας Παν/μίου ΑΠΘ, Καραθανάσης Ἀθανάσιος, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου ΑΠΘ, πρώην Πρόεδρος τῆς «Ἑταιρίας Μακεδονικῶν Σπουδῶν», Σαββίδης Παντελῆς, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Ἀποφοίτων Παν/μίου ΑΠΘ, Βαχαντίδης Ἐπαμεινώνδας, Ὁμ. Καθηγητής Ἰατρικῆς Παν/μίου ΑΠΘ, Ταντανάσης Θεοχάρης, Καθηγητής Ἰατρικῆς Παν/μίου ΑΠΘ, Μανώλης Γεώργιος, Καθηγητής Πολυτεχνικῆς Σχολῆς Παν/μίου ΑΠΘ, Ἀλεξανδρίδης Ἀλέξανδρος, Ὁμ. Καθηγητής Ἰατρικῆς Σχολῆς Παν/μίου ΑΠΘ, Νόνας Πέτρος, Νομικός, πρώην Γεν. Γραμματεύς Παν/μίου ΑΠΘ, Κατσικαδέλης Ἰωάννης, Ὁμ. Καθηγητής ΕΜΠ, μέλος ξένων Ἀκαδημιῶν, Τσανάκας Παναγιώτης, Ἠλεκτρολόγος-Μηχανικός, Καθηγητής ΕΜΠ, Βασιλείου Παναγιώτα, Καθηγήτρια Ε.Μ.Π., Ἰωαννίδης Γεώργιος, Ὁμ. Καθηγητής ΕΜΠ, Ἀναγνωστόπουλος Ἀνδρέας, Ὁμ. Καθηγητής ΕΜΠ, Ἀνδρεόπουλος Ἀνδρέας, Ὁμ. Καθηγητής ΕΜΠ, πρώην Πρύτανις ΕΜΠ, Χαΐνης Ἰωάννης, Ὁμ. Καθηγητής ΕΜΠ, Κατσούφης Ἠλίας, Ὁμ. Καθηγητής ΕΜΠ, Σάνδρης Κωνσταντῖνος, Ὁμ. Καθηγητής ΕΜΠ, Κυριακόπουλος Εὐθύμης, Ὁμ. Καθηγητής ΕΜΠ, Ἀνδριανόπουλος Νικόλαος, Ὁμ. Καθηγητής ΕΜΠ, Θεοτόκογλου Εὐστάθιος, Καθηγητής ΕΜΠ, Κουλούρης Ἰωάννης, Δρ. Μηχανολόγος Ἠλεκτρολόγος Ε.Μ.Π., πρώην Δ/ντής ΟΤΕ, Γιώτης Ἀριστοφάνης, Δρ. Πολ. Μηχανικός Ε.Μ.Π., Παντζαρτζῆς Παρασκευᾶς, Δρ. Γεωπόνος, Ξανθάκη-Καραμάνου Γεωργία, Ὁμ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος τῆς Ἑταιρίας Ἑλλήνων Φιλολόγων, Τόλια Ἀριστέα, Ὁμ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος ΟΔΕΓ, Λιῶλος Ἀστέριος, Καθηγητής Πολυτεχνικῆς Σχολῆς Παν/μίου ΔΠΘ, Τσίγγα-Παπαργύρη Μαρία, Καθηγήτρια Παν/μίου Κεντρικῆς Μακεδονίας, Χατζόπουλος Ἰωάννης, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου Αἰγαίου, Παυλάκος Γεώργιος, Γεν. Γραμματεύς τοῦ Ὀργανισμοῦ Διαδόσεως Ἑλληνικῆς Γλώσσης (ΟΔΕΓ), Κοντογιαννίδης Ἀναστάσιος, Δημοσιογράφος – Συγγραφεύς, Γιαννάκενας Ἰωάννης Ἐκδότης τοῦ Οἴκου «Πελασγός», Κοσκινᾶς Σοφοκλῆς, Δημοσιογράφος – Ἀρχισυντάκτης «Κυνηγετικά Νέα», «Κυνηγεσία καί Κυνοφιλία», Γεωργίου Σταμάτης, Δημοσιογράφος, πρώην ἐκδότης ἐφημερίδος «Μακεδονία», Παπαναστασίου Νικόλαος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), Νιάρχος Κωνσταντῖνος, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), Ἀνδροῦτσος Γεώργιος, Ὁμ. Καθηγητής Ἰατρικῆς Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), Ἀδάμ Ἀδάμ, Ὁμ. Καθηγητής Φιλοσοφικῆς Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), Χασάπης Ντῖνος, Καθηγητής Τμήματος Χημείας Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), Παπαδόπουλος Γεώργιος, Ὁμ. Καθηγητής Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), Καρατζᾶς Γαβριήλ, Ὁμ. Καθηγητής Ἰατρικῆς Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), Ἠλιόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής Ἰατρικῆς Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), Κοκόλας Σπυρίδων, Ἰατρός, πρώην Διευθυντής ΝΙΜΤΣ, Μαυραγάνης Διαμαντῆς, Ὁμ. Καθηγητής Στρατιωτικῆς Σχολῆς Εὐελπίδων, Ἀλεξόπουλος Ἰωάννης, Ὁμ. Καθηγητής Σχολῆς Ἰκάρων, Δασκόπουλος Ἀντώνιος, Πρόεδρος Πατριωτικῆς Ὀργανώσεως ’21, Καρελᾶς Μιχαήλ, πρώην Ληξίαρχος Ἀθηνῶν, Ἀντωνάκος Ἀντώνιος, Συγγραφεύς – Ἱστορικός, Φιλόλογος, Πασχαλίδης Νικόλαος, Συγγραφεύς, Τσικοπούλου Χαρά, Συγγραφεύς-Ἐκπαιδευτικός, Φιλόλογος, Κουζέλης Ἰωάννης, Ἐργολάβος- Κατασκευαστής, Παππᾶς Κωνσταντῖνος, Ἐπιχειρηματίας, Παπαργύρης Εὐάγγελος, πρώην Σύμβουλος Τηλεπικοινωνιῶν Ἐθνικῆς Τραπέζης Ἑλλάδος (ΕΤΕ), Χαλόφτης Κωνσταντῖνος, Σύμβουλος Ἐπιχειρήσεων, Γιαννόπουλος Γεώργιος, Βιολόγος- Βιοχημικός, Σταθόπουλος Νικόλαος, Φυσικός Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), Ἀναγνωστόπουλος Ἰωάννης, Οἰκονομολόγος (Παν/μίου Βόννης), Πρόεδρος Κοινωφελοῦς Ἱδρύματος ΙΠΗΠΑ, Ἀναγνωστοπούλου Αἰκατερίνη, Βιολόγος Παν/μίου Ἀθηνῶν (ΕΚΠΑ), Γεν. Γραμματεύς Σωματείου «Φίλοι Τάματος τοῦ Ἔθνους», Φλωράκης Ἀλέκος, Δρ. Ἐθνολόγος-Λαογράφος, Ποιητής, Τσουτσουλόπουλος Χρῆστος, Πολ. Μηχανικός, Ἐπίτ. Πρόεδρος Δομοκιτῶν Ἀθηνῶν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: