Καλώς ήλθατε! Το ιστολόγιο αυτό δεν ανήκει σε κανένα χριστιανικό δόγμα, εκκλησία ή ομολογία παρά μονάχα στον Ιησού Χριστό, τον Οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο Σωτήρα και Κύριο, και έχει οδηγό του την Αγία Γραφή ως μοναδική πηγή αλήθειας και αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού για την κατά χάριν σωτηρία του ανθρώπου.
ΠΙΣΤΙΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η λειτουργία του, απλή: Αριστερά το PLAY, δεξιά η αυξομείωση ΗΧΟΥ. Καλή ακρόαση!
(Αν υπάρξει διακοπή στην ακρόαση, ανανεώστε τη σελίδα και πατήστε PLAY στο ραδιόφωνο.)
Ακούγονται οι καλλιτέχνες:
Πάνος & Χαρά Ζαχαρίου, Γιώργος Παπαδημητρούλας, Χρήστος Στυλιανέας, Αβέρκιος & Λένια Αβερκίου, Δαβίδ Παπαναγής, Άρης Γραβάνης, Σοφία Γιαννάκη, Κωνσταντίνος Κεζέμπογλου, Κατακτητές, Φως και Αλήθεια, Ξενοφών Ιωαννίδης, Τατιάνα Μανωλίδου, Έφη Σακελλαρίου, Νίκος & Πελαγία Πολίτη, Greeks for Christ, Αίνεσις, Φως, Πόπη Ξενιδάκη, Μαρία Παπουλή, Δημήτρης Κορδορούμπας, Hallel Worship, Γιάννης Ρεμπελάκης, Φαίδων Καλοτεράκης, Νίκος Κατικαρίδης, Κώστας Σπανός, Άκης Μπάσος, Πάροικοι, Αντώνης Τοπάλογλου, Γιασουμής Αναστασίου, Χαρούλα Ηλία, Απόδραση, Πάρις Παπαδόπουλος, Κώστας Νικολάου, Στέφανος Κνισοβίτης, Α & Ω, Αβιά, Βασίλης Κατσιώπης, Νίκος Αργύρης, Κώστας Παπάζογλου & Thessalonians, Ευαγγελία Βιταλάκη, Στέλιος Δεμέτος, Φοίβος Μανταγκιώζης, Νίκος Τσιγκάκος, Σοφία Κετεντζιάν, Νίκος Παπαδογιώργος, Ζωή Γαντέ, Xρυσοβαλάντης Κικίνης, Μίμης Χριστοφορίδης, Λυδία Βλαχάκη, Αλμπέρτος Δεληγιαννίδης, Ευσταθία Τσακάλου, Πηνελόπη Τζεμπετζή, Χρήστος Αχμάκης, Eunice Manigbas, Μαρία Τσάτσαρη, Μιχάλης Γιούκαρης, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Γαρδέλης, Μιχάλης Λιτσικάκης, Αλεξάνδρα Τέγου, Πάνος Καραγκούνης, Οι Υμνωδοί, JAMSTER, John Wu κ.ά.
Οι "Λόγοι Ζωής" συμμετέχουν στον εορτασμό του φετινού Πάσχα με 4 ολοκαίνουριες ταινίες Βιβλικού περιεχομένου, που θα αναρτώνται σταδιακά στο κανάλι μας στο Youtube. Η αρχή έγινε με την ταινία "Αβραάμ" του 2023, ενώ αναμένεται η ταινία-ντοκιμαντέρ του 2024 που εξερευνά σε τρία μέρη τη ζωή του Μωυσή. Θα μπορείτε να τις βρείτε, μαζί με παλαιότερες σχετικές ταινίες, εδώ: https://www.youtube.com/@logoizois/
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα του διαδικτυακού Χριστιανικού ραδιοφώνου ΡΑΔΙΟ-ΠΙΣΤΙΣ ανανεώθηκε με επίκαιρα αναστάσιμα μηνύματα και ύμνους.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Η τραγική ειρωνεία των Χριστουγέννων


Εσύ γιορτάζεις τα Χριστούγεννα;

--Ναι, γιατί;

Γιατί τα γιορτάζεις;

--Ε, επειδή είναι οικογενειακή γιορτή, ωραία ατμόσφαιρα, δώρα, χαρά, κτλ. Είναι ένα ωραίο έθιμο βρε παιδί μου! Τα παιδιά ειδικά τρελαίνονται!
-
Δηλαδή δεν τα γιορτάζεις λόγω της γέννησης του Χριστού;

--Ε, εντάξει... έτσι το μάθαμε... ναι... γεννήθηκε ο Χριστός....

Στην πραγματικότητα όμως, δεν γιορτάζεις τα γενέθλια του Ιησού Χριστού στη γη, έτσι δεν είναι;

--Ναι, εντάξει, έτσι είναι. Αλλά τι πειράζει;

Πειράζει επειδή αγνοείς το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή σου, παρόλο που έρχεσαι τόσο κοντά σε αυτό (γιορτή Χριστουγέννων), έστω επιφανειακά.

--Τι εννοείς "το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή" μου; Γιατί;

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός Του Θεού μέσω του Οποίου ο Θεός Πατέρας δημιούργησε τα πάντα. Παρά ταύτα όμως, δέχτηκε Αυτός Ο Υιός να έρθει και να ενσαρκωθεί μέσω φυσικής γέννησης εδώ στη γη και να ζήσει όπως εμείς ΓΙΑ 33 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. Δεν φτάσαμε όμως ακόμα στον λόγο που αυτή η γέννησή Του είναι το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή σου.

--Πάντως, ακόμα και αυτό ως σενάριο, ακούγεται συγκλονιστικό! Αλλά συνέχισε, πες μου τον λόγο.

Ο λόγος είναι, ότι επειδή Αυτός δέχτηκε να γεννηθεί και να ζήσει 33 χρόνια εδώ στη γη άμωμος, χωρίς δηλαδή ΚΑΜΙΑ αμαρτία, μπορούσε στην συνέχεια να θυσιαστεί πάνω σε έναν σταυρό για τις αμαρτίες όλου του κόσμου. Αυτή η θυσία του, το να γευτεί θάνατο (μυστήριο αυτό) και την εγκατάλειψη του Θεού Πατέρα (και αυτό μυστήριο), έγινε δεκτή από τον Πατέρα Θεό.

Τι σημαίνουν όλα αυτά όμως;

Σημαίνουν ότι επειδή Αυτός γεννήθηκε μεταξύ μας για να πεθάνει για τις αμαρτίες του κόσμου, τις δικές σου και τις δικές μου, ΕΣΥ ΤΩΡΑ έχεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να λάβεις με τους όρους Του δωρεάν σωτηρία από Αυτόν, επειδή Αυτός πλήρωσε για όλες σου τις αμαρτίες (όσες έκανε ή θα κάνεις), πλήρωσε για τη σωτηρία σου από την αιώνια κόλαση με τον θάνατό Του πάνω στον σταυρό!

Αν αξιοποιήσεις το δικαίωμά σου για να δικαιωθείς μέσω αυτού (και όχι των έργων σου που είναι άκρως ελλιπή μπροστά στην Αγιότητά Του) και να λάβεις σωτηρία και μπεις σε αιώνια διαθήκη μαζί Του με βάση τους όρους Του που είναι:

  • η γνήσια μετάνοια (αποφασίζω να μην αμαρτάνω πλέον),
  • η πίστη (ότι Αυτός με έσωσε με τη θυσία Του)
  • και το βάπτισμα ("υπογραφή" του συμφωνητικού, της διαθήκης, μέσω ταύτισης με Αυτόν στον θάνατο και στη ζωή, πράγμα που αναπαρίσταται κατά το βάπτισμα στο νερό),

ΤΟΤΕ, θα έχεις λάβει σωτηρία και θα έχεις έτσι κάθε λόγο αληθινό και ανυπόκριτο να γιορτάζεις τα Χριστούγεννα!

---Μάλιστα...ΚΑΤΑΛΑΒΑ... Αλλά και πάλι, όπως τα λες εσύ, αυτός που πρέπει να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να είναι μόνο αυτός που ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ το δικαίωμα σωτηρίας (με τους θεϊκούς όρους), όχι όλοι!

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

Ενώ όλοι έχουν το δικαίωμα στην σωτηρία, αυτή η σωτηρία εκπληρώνεται στην ζωή τους ΜΟΝΟ όταν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΑΥΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ! Μέχρι τότε, δεν έχουν κανένα λόγο να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, αντιθέτως μάλιστα, η μέχρι στιγμής μη αποδοχή/εφαρμογή του δικαιώματος σωτηρίας, απλά ομολογεί ότι βρίσκονται ακόμα σε πορεία για την αιώνια κόλαση την οποία όμως ο Εορταζόμενος Ιησούς θα μπορούσε να εμποδίσει! Κανένας άλλος! Κανένας παπάς, άγιος, κεράκια, εικόνες, λαδάκι, λιβανάκι, λείψανο, ευχές, ακόμα και όποιο καλό φιλάνθρωπο έργο, δεν μπορεί να εμποδίσει την τραγική αιωνιότητα των ανθρώπων.

ΜΟΝΟ ο Χριστός μπορεί.

Ο άνθρωπος έτσι, πρέπει να έχει σωτηρία ΠΡΙΝ πεθάνει, άρα να έχει Σωτήρα πριν πεθάνει.

Τραγική ειρωνεία να βρίσκουν μερικοί αφορμή συγκεκριμένα τη γέννηση του Χριστού να γιορτάσουν/γλεντήσουν, αλλά για τον λάθος λόγο! Πού να ξέρανε ότι μόλις πεθάνουν, τους περιμένει η ανείπωτη και αιώνια φρίκη, την οποία όμως θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει αν δεχόντουσαν ειλικρινά μέσα στην καρδιά τους τον Χριστό που γεννήθηκε για να τους σώσει από αυτή.

"Τικ τακ! Τικ τακ!"...ηχεί το ρολόι μέχρι να κλείσει η πόρτα της σωτηρίας.

Μόλις κλείσει, δεν έχει νόημα να τη χτυπήσεις να ανοίξει.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, θα είναι αργά άνθρωπέ μου.

Μπορεί να κλείσει η πόρτα όταν πεθάνεις στα γεράματά σου, μπορεί όμως να κλείσει αν φύγεις νωρίτερα από αρρώστια ή ατύχημα ή ακόμα και δολοφονία (όπως μαθαίνουμε και στις ειδήσεις).

Αυτό κανείς δεν μπορεί να σου το πει.

Υπάρχει και περίπτωση να σε βρει ζωντανό ο Χριστός στη 2α Παρουσία Του, ενώ δεν τον έχεις κάνει Σωτήρα σου στην πράξη, και πάλι τραγικότατη θα είναι η αιώνια συνέχεια της ύπαρξής σου.

---Δηλαδή εγώ και η οικογένειά μου τώρα που μιλάμε, πορευόμαστε για την κόλαση;

Ναι άνθρωπέ μου, αν δεν έγινε ο Χριστός Κύριος και Σωτήρας σας, θα είστε αιωνίως καταδικασμένοι.

Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει, το ρολόι όπως είπα προηγουμένως χτυπάει.

Όσοι άνθρωποί σου δεν είχαν τον Χριστό Σωτήρα ενώ φύγανε από αυτή τη ζωή, βρίσκονται στην κόλαση τώρα που μιλάμε (εκτός από παιδιά). Λυπάμαι πολύ για αυτό, αλλά επειδή δεν μπορώ να το αλλάξω, το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να προειδοποιήσω εσένα, να τη γλιτώσεις εσύ και οι δικοί σου, και ας με μισήσεις τώρα.

Θες λοιπόν την ίδια μοίρα με όσους έφυγαν από τη ζωή χωρίς Σωτήρα;

Εσύ θα το καθορίσεις για την ψυχή σου, κανένας άλλος, η σωτηρία είναι προσωπική υπόθεση.

---Έχω πάθει σοκ με αυτά που λες! Μα γιατί δεν μας τα λένε αυτά οι παπάδες;

Καλύτερα να το πάθεις τώρα παρά αργότερα, όταν θα είναι αργά πλέον. Για να σου απαντήσω όμως:

Επειδή εν αγνοία τους υπηρετούν το σκότος.

Άσε αυτούς όμως και εμένα, αυτά που σου είπα θα τα βρεις στην Καινή Διαθήκη. Αν δεν έχεις, ΤΡΕΧΑ να αγοράσεις μία και κάνε ό,τι πρέπει για την αιώνια ψυχή σου.

Μόνο ο αληθινός αφιερωμένος Χριστιανός λοιπόν, έχει λόγο να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.

Ξέρουμε ότι γεννήθηκε ο Αιώνιος ως θνητός για να πεθάνει για μας, ώστε εμείς οι θνητοί να λάβουμε το δικαίωμα να γίνουμε και σωματικά αιώνιοι και να ζήσουμε μαζί Του αιωνίως!

Το κάνουμε αυτό, με τους όρους Του, και δεν έχουμε κανέναν φόβο θανάτου ή κολάσεως, αντιθέτως,

ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΕ ΧΑΡΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ!!!

Σου εύχομαι αγαπητή και πολύτιμη ψυχή, να γιορτάσεις σωτηριακά Χριστούγεννα, σωτηριακά για σένα και την οικογένειά σου.

Κλείνω με τα λόγια του αποστόλου Ιωάννη που έγραψε σε μία επιστολή του στην Καινή Διαθήκη (με σχολιασμό σε παρένθεση):

Α' Επιστολή Ιωάννου κεφ. 5, εδ. 9-13 

Αν δεχόμαστε τη μαρτυρία των ανθρώπων, η μαρτυρία του Θεού είναι μεγαλύτερη· επειδή, αυτή είναι η μαρτυρία του Θεού, ο οποίος έδωσε μαρτυρία για τον Υιό του. Όποιος πιστεύει στον Υιό του Θεού, έχει μέσα του τη μαρτυρία· όποιος δεν πιστεύει στον Θεό, έκανε τον Θεό ψεύτη, επειδή δεν πίστεψε στη μαρτυρία, την οποία μαρτυρία ο Θεός έδωσε για τον Υιό του. Και η μαρτυρία είναι τούτη, ότι: Ο Θεός έδωσε σε μας αιώνια ζωή, κι αυτή η ζωή είναι μέσα στον Υιό του. Εκείνος που έχει τον Υιό, έχει τη ζωή· εκείνος που δεν έχει τον Υιό τού Θεού, τη ζωή δεν έχει. Αυτά τα έγραψα σε σας που πιστεύετε στο όνομα του Υιού τού Θεού, για να γνωρίζετε ότι έχετε αιώνια ζωή, και για να πιστεύετε (μέχρι το τέλος δηλαδή) στο όνομα του Υιού τού Θεού.

Και στο Ευαγγέλιό του έγραψε (με σχολιασμό σε παρένθεση):

Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο κεφ. 3, εδ. 16-20

Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή. δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού. Όποιος πιστεύει σ' αυτόν (στο όλο έργο που μας φανέρωσε δηλαδή), δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα (δηλαδή στο Πρόσωπο) του μονογενούς Υιού τού Θεού. Κι αυτή είναι η κρίση, ότι το φως ήρθε στον κόσμο, και οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως· για τον λόγο ότι, τα έργα τους ήσαν πονηρά (αυτό που λέει ο λαός "η αμαρτία, η γλυκιά..."). Επειδή, όποιος πράττει τα φαύλα, μισεί το φως, και δεν έρχεται στο φως, για να μη έρθουν σε έλεγχο τα έργα του.

Η σώζουσα χάρη του Θεού κατά το έλεός Του, ας έρθει στη ζωή σου!

Αληθινά Χριστούγεννα σου εύχομαι ολόκαρδα, ψυχή…
 
Αλέξης Τομαράς

Πηγή: www.ipertisalithias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.