Καλώς ήλθατε! Το ιστολόγιο αυτό δεν ανήκει σε κανένα χριστιανικό δόγμα, εκκλησία ή ομολογία παρά μονάχα στον Ιησού Χριστό, τον Οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο Σωτήρα και Κύριο, και έχει οδηγό του την Αγία Γραφή ως μοναδική πηγή αλήθειας και αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού για την κατά χάριν σωτηρία του ανθρώπου.
ΠΙΣΤΙΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η λειτουργία του, απλή: Αριστερά το PLAY, δεξιά η αυξομείωση ΗΧΟΥ. Καλή ακρόαση!
(Αν υπάρξει διακοπή στην ακρόαση, ανανεώστε τη σελίδα και πατήστε PLAY στο ραδιόφωνο.)
Ακούγονται οι καλλιτέχνες:
Πάνος & Χαρά Ζαχαρίου, Γιώργος Παπαδημητρούλας, Χρήστος Στυλιανέας, Αβέρκιος & Λένια Αβερκίου, Δαβίδ Παπαναγής, Άρης Γραβάνης, Σοφία Γιαννάκη, Κωνσταντίνος Κεζέμπογλου, Κατακτητές, Φως και Αλήθεια, Ξενοφών Ιωαννίδης, Τατιάνα Μανωλίδου, Έφη Σακελλαρίου, Νίκος & Πελαγία Πολίτη, Greeks for Christ, Αίνεσις, Φως, Πόπη Ξενιδάκη, Μαρία Παπουλή, Δημήτρης Κορδορούμπας, Hallel Worship, Γιάννης Ρεμπελάκης, Φαίδων Καλοτεράκης, Νίκος Κατικαρίδης, Κώστας Σπανός, Άκης Μπάσος, Πάροικοι, Αντώνης Τοπάλογλου, Γιασουμής Αναστασίου, Χαρούλα Ηλία, Απόδραση, Πάρις Παπαδόπουλος, Κώστας Νικολάου, Στέφανος Κνισοβίτης, Α & Ω, Αβιά, Βασίλης Κατσιώπης, Νίκος Αργύρης, Κώστας Παπάζογλου & Thessalonians, Ευαγγελία Βιταλάκη, Στέλιος Δεμέτος, Φοίβος Μανταγκιώζης, Νίκος Τσιγκάκος, Σοφία Κετεντζιάν, Νίκος Παπαδογιώργος, Ζωή Γαντέ, Xρυσοβαλάντης Κικίνης, Μίμης Χριστοφορίδης, Λυδία Βλαχάκη, Αλμπέρτος Δεληγιαννίδης, Ευσταθία Τσακάλου, Πηνελόπη Τζεμπετζή, Χρήστος Αχμάκης, Eunice Manigbas, Μαρία Τσάτσαρη, Μιχάλης Γιούκαρης, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Γαρδέλης, Μιχάλης Λιτσικάκης, Αλεξάνδρα Τέγου, Πάνος Καραγκούνης, Οι Υμνωδοί, JAMSTER, John Wu κ.ά.
Οι "Λόγοι Ζωής" συμμετέχουν στον εορτασμό του φετινού Πάσχα με 4 ολοκαίνουριες ταινίες Βιβλικού περιεχομένου, που θα αναρτώνται σταδιακά στο κανάλι μας στο Youtube. Η αρχή έγινε με την ταινία "Αβραάμ" του 2023, και συνεχίζεται με την ταινία-ντοκιμαντέρ του 2024 που εξερευνά σε τρία μέρη τη ζωή του Μωυσή και θα ολοκληρωθεί τη Μ. Εβδομάδα. Θα μπορείτε να τις βρείτε, μαζί με παλαιότερες σχετικές ταινίες, εδώ: https://www.youtube.com/@logoizois/
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα του διαδικτυακού Χριστιανικού ραδιοφώνου ΡΑΔΙΟ-ΠΙΣΤΙΣ ανανεώθηκε με επίκαιρα αναστάσιμα μηνύματα και ύμνους.

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Τι είναι ένας «Χριστιανός»;

-Είμαι Χριστιανός.

-Ε, ό,τι δηλώσεις είσαι!

…Και όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Φίλοι, πρέπει να ξεκαθαρισθεί το τοπίο στη σκέψη σας.

Υπάρχει λοιπόν ο τρόπος που εσύ βλέπεις τον εαυτό σου και υπάρχει ο τρόπος που ο Θεός βλέπει εσένα.

Αυτό το γνωρίζεις;

Έχει σημασία για σένα;

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ;

Τώρα, αν δεν ξέρεις τι είναι Χριστιανός με βάση όσα διδάσκει η Καινή Διαθήκη, τότε στην καλύτερη, νομίζεις ότι ξέρεις τι είναι Χριστιανός με βάση τι έχεις ακούσει από μικρό παιδί, δω και εκεί.

Σε παρακαλώ ξαναδιάβασέ το αυτό, είναι σημαντικό.

Μπορεί εγώ να λέω π.χ. ότι είμαι Χριστιανός:

επειδή με βάπτισαν μικρό στην θρησκεία μου

ή επειδή πάω στην εκκλησία όσο συχνά γίνεται,

ή επειδή μεγάλωσα σε σόι παπάδων

ή επειδή πιστεύω ότι Θεός έκανε θαύμα/τα στην ζωή μου

ή επειδή μου αρέσει το φολκλορικό του "Χριστιανισμού"

ή επειδή υπερασπίζομαι σθεναρά την θρησκεία μου όταν χρειάζομαι

ή επειδή στην οικογένειά μου "έχουμε ζήσει θαύματα"

ή επειδή μεγάλωσα μέσα στον χώρο αυτό και δεν μπορώ να με δω διαφορετικά

ή επειδή έχω μία αποδοχή όταν λέω ότι είμαι Χριστιανός, αντί άθεος ας πούμε

ή επειδή πιστεύω κάποια πράγματα που θεωρώ με κάνουν Χριστιανό

ή επειδή έχω φόβο Θεού.

Κι όμως, όλα αυτά φίλοι μου τα γνωρίσματα, μπορεί να τα έχει ένας άνθρωπος για τον οποίο Ο Θεός μπορεί να λέει:

Αυτός δεν είναι παιδί υιοθετημένο από Εμένα, είναι μόνο άλλο ένα δικό μου δημιούργημα, απόγονος του Αδάμ. Βλέπω ότι είναι κοντά στην πηγή του Υιού Μου Ιησού Χριστού, αλλά δεν έχει πιεί από το νερό Του ακόμα. Θέλω να πιει από το νερό της αιώνιας ζωής· έκανα τόσα για να το πιει δωρεάν.

Αυτά όλα που ακούς τώρα από εμένα, έχεις κάθε δικαίωμα να πιστέψεις ότι είναι από το μυαλό μου, όχι από την διδασκαλία Του Κυρίου. Και το δικαίωμα το έχει η συνείδησή σου, επειδή έχει άγνοια των πνευματικών πραγμάτων που φανερώνει ο Θεός. Η άγνοια όμως διορθώνεται, μερικές φορές και εύκολα, η αδιαφορία όμως... δύσκολα.

Πάρα ταύτα, οφείλεις στον εαυτό σου, ειδικά σήμερα που διαβάζεις αυτό το κείμενο, να εξακριβώσεις για τον εαυτό σου,

ΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΠΩΣ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ

και το οφείλεις στον εαυτό σου αν αυτή τη στιγμή δεν ξέρεις με σιγουριά πού βρίσκεσαι απέναντι στον Θεό και άρα, δεν ξέρεις αν είσαι σωσμένο παιδί Του και έτσι κληρονόμος Του αιώνιος, δεν ξέρεις αν έχεις μπει στην "Καινούργια Διαθήκη" μαζί Του.

Πρόσεξέ με, το ιερατείο, δεν θα σου πει τίποτα, δεν ξέρει τίποτα. Μία ζωή και ακόμα δεν σε διαφώτισε σε τίποτα, για αυτό πορεύεσαι στην καλύτερη με μία Χριστεπώνυμη θρησκεία, αλλά όχι με Τον Ιησού Χριστό τον Ίδιο.

Το έχεις ακούσει, "Χριστός ανέστη!!" - Αληθώς ο Κύριος!!!

Έχεις ακούσει όμως ότι πρέπει να μπει Ο Ίδιος στην ζωή σου;

Όχι εσύ να μπεις στα βάθη μία θρησκείας (οι περισσότεροι ούτε που το πλησιάζουν έστω αυτό), αλλά Αυτός να μπει στα βάθη τα δικά σου, ώστε εκεί στο σκότος μέσα σου, να φέρει το άπλετο φως του Αγίου Πνεύματός Του και νερό ζωής αιωνίου που θα σε καθαρίσει και θα σε καθαρίζει από κάθε αμαρτία.

Αυτό που σου περιέγραψα, το υπερφυσικό, γνωρίζεις ότι το ζούνε εκατομμύρια άνθρωποι στην γη; Εσύ και οι ομόθρησκοί σου, γιατί δεν έχετε αυτό το βίωμα εισόδου στην Διαθήκη του Θεού;

Ναι, δεν με καταλαβαίνεις καν, δεν ξέρεις σε τι αναφέρομαι και δεν ξέρεις επειδή ενώ "νομίζεις" ότι είσαι Χριστιανός/ή, δεν έχεις μελετήσει με δίψα ποτέ να μάθεις τι έχει ο Θεός σου για τον καθένα που πιστεύει στο έργο Του Ιησού Χριστού, μετανοεί από την αμαρτία που έζησε και βαπτίζεται συνειδητά "εις άφεσιν αμαρτιών" (Πράξεις 2). Ένα από αυτά που έχει ο Θεός να δώσει, χωρίς διάκριση προσώπων, καθότι όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί, είναι ένα βίωμα, μία εμπειρία, που δεν μπορεί να γίνει πιστευτή τώρα από εσένα επειδή δεν σου έχει φανερωθεί από τον Θεό... Ό,τι και να περιγράψω εγώ, στου κουφού την πόρτα...

Για να κλείσω τον κύκλο, θα σου πω ότι πέρα από όσα εσύ κάνεις για να είσαι του Θεού και πέρα από όσα εσύ πιστεύεις για τον εαυτό σου, αν Αυτός δεν βάλει την σφραγίδα Του μέσα σου, δεν είσαι παιδί Του, δεν έχεις σωτηρία και σε περιμένει φρίκη στο αιώνιο σκότος. Έγινε συγκλονιστικό έργο για να μπορείς να το αποφύγεις αυτό και αντί αυτού, να λάβεις την αιώνια ζωή κατά χάριν, δωρεάν... Κάποιος το πλήρωσε αυτό ποικιλοτρόπως και Αυτός είναι ο Υιός Του Θεού που πρώτα ενσαρκώθηκε και έζησε μεταξύ μας για 33 χρόνια.

Είναι λοιπόν τρομερά τα πράγματα, δεν μπορώ να σου το καλουπώσω κάπως και να βρεθώ ένοχος γι' αυτό. Οπότε, σε προτρέπω φιλικά να μελετήσεις την Καινή Διαθήκη, να μιλάς στον Θεό για την σωτηρία σου κάθε μέρα, μήπως τελικά σωθείς, μήπως τελικά σε αναγνωρίσει εγκαίρως ο Θεός ως παιδί Του και σου δώσει την σωτηριακή εμπειρία που αποδεικνύει ότι είσαι Χριστιανός/ή στα μάτια του Θεού σου.

Αν νιώθεις ότι κάτι σε εμποδίζει, αυτός θα είναι ο αόρατος σκοτεινός κόσμος μέσα σου και γύρω σου. Μίλα στον Θεό, ζητά να σε επισκεφτεί, να σε απελευθερώσει, να σε σώσει. Μην αδιαφορείς.

Ιωάννης 3:19 Και αύτη είναι η κρίσις, ότι το φως ήλθεν εις τον κόσμον, και οι άνθρωποι ηγάπησαν το σκότος μάλλον παρά το φώς· διότι ήσαν πονηρά τα έργα αυτών.

20  Επειδή πας, όστις πράττει φαύλα, μισεί το φως και δεν έρχεται εις το φως, διά να μη ελεγχθώσι τα έργα αυτού·

21  όστις όμως πράττει την αλήθειαν, έρχεται εις το φως, διά να φανερωθώσι τα έργα αυτού ότι επράχθησαν κατά Θεόν.

B' Τιμόθεο 2:19 Το στερεόν όμως θεμέλιον του Θεού μένει, έχον την σφραγίδα ταύτην· Γνωρίζει ο Κύριος τους όντας αυτού, καί· Ας απομακρυνθή από της αδικίας πας όστις ονομάζει το όνομα του Κυρίου.

Πράξεις 2:37 Αφού δε ήκουσαν ταύτα, ήλθεν εις κατάνυξιν η καρδία αυτών, και είπον προς τον Πέτρον και τους λοιπούς αποστόλους· Τι πρέπει να κάμωμεν, άνδρες αδελφοί;

38 Και ο Πέτρος είπε προς αυτούς· Μετανοήσατε, και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών, και θέλετε ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

39 Διότι προς εσάς είναι η ΕΠΑΓΓΕΛΙΑ και προς τα τέκνα σας και προς πάντας τους εις μακράν, όσους αν προσκαλέση Κύριος ο Θεός ημών.

40 Και με άλλους πολλούς λόγους διεμαρτύρετο και προέτρεπε, λέγων, Σώθητε από της διεστραμμένης ταύτης γενεάς.

41 Εκείνοι λοιπόν μετά χαράς δεχθέντες τον λόγον αυτού εβαπτίσθησαν, και προσετέθησαν εν εκείνη τη ημέρα έως τρεις χιλιάδες ψυχαί.

Β' Κορινθίους 1:20 Διότι πάσαι αι επαγγελίαι του Θεού είναι εν αυτώ, το ναι και εν αυτώ το αμήν, προς δόξαν του Θεού δι' ημών.

21 Ο δε ΒΕΒΑΙΩΝ ημάς μεθ' υμών εις Χριστόν και ο ΧΡΙΣΑΣ ημάς είναι ο Θεός,

22 όστις και ΕΣΦΡΑΓΙΣΕΝ ΗΜΑΣ και ΕΔΩΚΕ ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝ ΤΑΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΗΜΩΝ.

Β' Κορινθίους 5:4 Διότι όσοι είμεθα εν τούτω τω σκηνώματι στενάζομεν υπό το βάρος αυτού· επειδή θέλομεν ουχί να εκδυθώμεν, αλλά να επενδυθώμεν, διά να καταποθή το θνητόν υπό της ζωής.

5 Εκείνος δε, όστις έπλασεν ημάς δι' αυτό τούτο, είναι ο Θεός, όστις και ΕΔΩΚΕΝ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Εφεσίους 1:13 εις τον οποίον και σεις ηλπίσατε, ακούσαντες τον λόγον της αληθείας, το ευαγγέλιον της σωτηρίας σας, εις τον οποίον και πιστεύσαντες ΕΣΦΡΑΓΙΣΘΗΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ,

(Είναι εμπειρία σου αυτό φίλε/η μου; Έχεις λάβει το Άγιο Του Πνεύμα Του μέσα σου; Σε έπεισε κάποιος ότι αυτό δεν είναι υπόσχεση που ισχύει για εσένα;;)

14 όστις είναι Ο ΑΡΡΑΒΩΝ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΗΜΩΝ, μέχρι της απολυτρώσεως του αποκτηθέντος λαού αυτού, εις έπαινον της δόξης αυτού.

Ρωμαίους 8:9  Σεις όμως δεν είσθε της σαρκός, αλλά του πνεύματος, ΕΑΝ το Πνεύμα του Θεού ΚΑΤΟΙΚΗ ΕΝ ΥΜΙΝ. Αλλ' ΕΑΝ τις δεν έχη το Πνεύμα του Χριστού, ούτος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥ.

10  Εάν δε ο Χριστός ήναι εν υμίν, το μεν σώμα είναι νεκρόν διά την αμαρτίαν, το δε πνεύμα ζωή διά την δικαιοσύνην.

11  Εάν δε ΚΑΤΟΙΚΗ ΕΝ ΥΜΙΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΣΑΝΤΟΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ, ο αναστήσας τον Χριστόν εκ νεκρών θέλει ζωοποιήσει και τα θνητά σώματα υμών ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΟΣ ΕΝ ΥΜΙΝ.

........12-13…....

14  Επειδή όσοι διοικούνται υπό του Πνεύματος του Θεού, ούτοι είναι υιοί του Θεού.

15  Διότι δεν ελάβετε πνεύμα δουλείας, διά να φοβήσθε πάλιν, αλλ' ελάβετε πνεύμα υιοθεσίας, διά του οποίου κράζομεν· Αββά, ο Πατήρ.

16  Αυτό το Πνεύμα ΣΥΜΜΑΡΤΥΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΗΜΩΝ ότι ΕΙΜΕΘΑ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ.

17  ΕΑΝ δε τέκνα και κληρονόμοι, κληρονόμοι μεν Θεού, συγκληρονόμοι δε Χριστού, εάν συμπάσχωμεν, διά να γείνωμεν και συμμέτοχοι της δόξης αυτού.

Ο αληθινός Χριστιανός λοιπόν, αν και σε πορεία αγιασμού, που σημαίνει ότι και ο ίδιος σφάλλει πού και πού, είναι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ που έχει λάβει την σφραγίδα Του Θεού μέσα του... Όλοι οι άλλοι, είναι και θα είναι αιωνίως εκτός Παρουσίας Θεού.

Στο χέρι σας είναι φίλοι.... Μην πείτε μόνο ότι δεν ξέρατε... Ο Θεός φρόντισε πάλι σήμερα να το μάθετε…

Αλέξης Τομαράς

Πηγή

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει αυτό το άρθρο:
Ξέρεις ποιος είναι, τι είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.