Καλώς ήλθατε! Το ιστολόγιο αυτό δεν ανήκει σε κανένα χριστιανικό δόγμα, εκκλησία ή ομολογία παρά μονάχα στον Ιησού Χριστό, τον Οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο Σωτήρα και Κύριο, και έχει οδηγό του την Αγία Γραφή ως μοναδική πηγή αλήθειας και αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού για την κατά χάριν σωτηρία του ανθρώπου.
ΠΙΣΤΙΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η λειτουργία του, απλή: Αριστερά το PLAY, δεξιά η αυξομείωση ΗΧΟΥ. Καλή ακρόαση!
(Αν υπάρξει διακοπή στην ακρόαση, ανανεώστε τη σελίδα και πατήστε PLAY στο ραδιόφωνο.)
Ακούγονται οι καλλιτέχνες:
Πάνος & Χαρά Ζαχαρίου, Γιώργος Παπαδημητρούλας, Χρήστος Στυλιανέας, Αβέρκιος & Λένια Αβερκίου, Δαβίδ Παπαναγής, Άρης Γραβάνης, Σοφία Γιαννάκη, Κωνσταντίνος Κεζέμπογλου, Κατακτητές, Φως και Αλήθεια, Ξενοφών Ιωαννίδης, Τατιάνα Μανωλίδου, Έφη Σακελλαρίου, Νίκος & Πελαγία Πολίτη, Greeks for Christ, Αίνεσις, Φως, Πόπη Ξενιδάκη, Μαρία Παπουλή, Δημήτρης Κορδορούμπας, Hallel Worship, Γιάννης Ρεμπελάκης, Φαίδων Καλοτεράκης, Νίκος Κατικαρίδης, Κώστας Σπανός, Άκης Μπάσος, Πάροικοι, Αντώνης Τοπάλογλου, Γιασουμής Αναστασίου, Χαρούλα Ηλία, Απόδραση, Πάρις Παπαδόπουλος, Κώστας Νικολάου, Στέφανος Κνισοβίτης, Α & Ω, Αβιά, Βασίλης Κατσιώπης, Νίκος Αργύρης, Κώστας Παπάζογλου & Thessalonians, Ευαγγελία Βιταλάκη, Στέλιος Δεμέτος, Φοίβος Μανταγκιώζης, Νίκος Τσιγκάκος, Σοφία Κετεντζιάν, Νίκος Παπαδογιώργος, Ζωή Γαντέ, Xρυσοβαλάντης Κικίνης, Μίμης Χριστοφορίδης, Λυδία Βλαχάκη, Αλμπέρτος Δεληγιαννίδης, Ευσταθία Τσακάλου, Πηνελόπη Τζεμπετζή, Χρήστος Αχμάκης, Eunice Manigbas, Μαρία Τσάτσαρη, Μιχάλης Γιούκαρης, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Γαρδέλης, Μιχάλης Λιτσικάκης, Αλεξάνδρα Τέγου, Πάνος Καραγκούνης, Οι Υμνωδοί, JAMSTER, John Wu κ.ά.
Οι "Λόγοι Ζωής" συμμετέχουν στον εορτασμό του φετινού Πάσχα με 4 ολοκαίνουριες ταινίες Βιβλικού περιεχομένου, που θα αναρτώνται σταδιακά στο κανάλι μας στο Youtube. Η αρχή έγινε με την ταινία "Αβραάμ" του 2023, και συνεχίζεται με την ταινία-ντοκιμαντέρ του 2024 που εξερευνά σε τρία μέρη τη ζωή του Μωυσή και θα ολοκληρωθεί τη Μ. Εβδομάδα. Θα μπορείτε να τις βρείτε, μαζί με παλαιότερες σχετικές ταινίες, εδώ: https://www.youtube.com/@logoizois/
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα του διαδικτυακού Χριστιανικού ραδιοφώνου ΡΑΔΙΟ-ΠΙΣΤΙΣ ανανεώθηκε με επίκαιρα αναστάσιμα μηνύματα και ύμνους.

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ο Χριστός αναστήθηκε! Εσύ αναστήθηκες μαζί Του;


"Σας φανερώνω δε, αδελφοί, το ευαγγέλιο, που σας κήρυξα, το οποίο και παραλάβατε, στο οποίο και στέκεστε· διαμέσου του οποίου και σώζεστε... εν πρώτοις, σας παρέδωσα εκείνο, το οποίο και παρέλαβα, ότι ο Xριστός πέθανε εξαιτίας των αμαρτιών μας σύμφωνα με τις γραφές· και ότι θάφτηκε, και ότι την τρίτη ημέρα αναστήθηκε, σύμφωνα με τις γραφές" (Α' Κορινθίους 15:1-4).

Η σταύρωση και η ανάσταση του Ιησού Χριστού είναι το μοναδικό κοσμοϊστορικό γεγονός που αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο, κάθε εποχή, μικρό ή μεγάλο, μορφωμένο ή αμόρφωτο, θρησκευόμενο και μη. Και το γεγονός αυτό έχει να κάνει με το αιώνιο μέλλον σου: ΄Η θα είσαι αιώνια ευτυχισμένος ή θα είσαι δυστυχισμένος.΄Οποιος πει, εμένα δεν με ενδιαφέρει, μοιάζει σαν τον ναυαγό που διώχνει το σωσίβιο που του προσφέρεται για να σωθεί. Γι΄αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να μάθεις τώρα για ποιον λόγο σταυρώθηκε ο Υιός του Θεού και πώς μπορεί να σωθεί η αθάνατη και πολύτιμη ψυχή σου. Ξέρεις γιατί σταυρώθηκε ο Χριστός;
 
Το θεόπνευστο Βιβλίο του Θεού μας απαντά καθαρά: "Ο Χριστός παραδόθηκε εξαιτίας των παραπτωμάτων μας, και αναστήθηκε για τη δικαίωσή μας" (Ρωμαίους 4:25). "Ο Χριστός τις αμαρτίες μας βάσταξε ο ίδιος στο σώμα του επάνω στο ξύλο, για να ζήσουμε στη δικαιοσύνη" (Α΄Πέτρου 2:24). "Όλoι εμείς πλανηθήκαμε σαν πρόβατα" (Ησαΐας 53:6), έτσι λέει το Βιβλίο του Θεού.

Αυτό είναι το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία μας
Στον σταυρό του Γολγοθά μας φανερώνει ο Θεός την αμείλικτη δικαιοσύνη Του και συγχρόνως την ανεκδιήγητη χάρη Του. Για να το καταλάβουμε πιο απλά, η αμαρτία μας σύμφωνα με τον νόμο του Θεού απαιτούσε τον αιώνιο θάνατό μας, γιατί λέει "Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος" (Ρωμ. 6:23). Επομένως, τίποτα δεν μας γλιτώνει από τη κόλαση.΄Ομως ο Θεός μας έδωσε χάρη. Θα ρωτήσεις, πώς; Με το να πληρώσει την απαίτηση της τιμωρίας μας ο Ιησούς Χριστός, χύνοντας το άγιο αίμα Του επάνω στον σταυρό, για την εξιλέωση όλων των αμαρτιών μας. "Το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου του Iησού Xριστού του Kυρίου μας" (Ρωμ. 6:23).

Μοιάζει μ΄αυτό που έκανε κάποτε ένας δικαστής. Επρεπε να δικάσει με αυστηρή ποινή έναν παιδικό του φίλο που έπεσε σε βαρύ παράπτωμα. Και αφού τον δίκασε, κατέβηκε από την έδρα του και πλήρωσε το βαρύ πρόστιμο που ο ίδιος επέβαλε.΄Ετσι γλίτωσε τον φίλο του. Αυτό άκριβώς έκανε κι ο Θεός σε μας. Να, τι λέει το Ευαγγέλιο: "εκείνον που δεν γνώρισε αμαρτία (τον Χριστό), τον έκανε για χάρη μας αμαρτία, για να γίνουμε εμείς δικαιοσύνη του Θεού διαμέσου αυτού" (Β΄Κορινθίους 5:21). Κι αλλού γράφει: "όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα του Θεού· ανακηρύσσονται, όμως, δίκαιοι, δωρεάν, με τη χάρη του, διαμέσου της απολύτρωσης που έγινε με τον Iησού Xριστό· τον οποίο ο Θεός προκαθόρισε ως μέσον εξιλέωσης διαμέσου της πίστης, με βάση το αίμα του" (Ρωμ. 3:23-25α).

Είναι δώρο της αγάπης του Θεού
Τη σωτηρία μας ο Θεός προσφέρει χωρίς ανταλλάγματα. Με τη χάρη Του που μας δίνει, μας σώζει. "Eπειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου της πίστης· και αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο του Θεού" (Εφεσίους 2:8). Η λύτρωσή μας όμως είναι ακριβοπληρωμένη από μέρους του Θεού. Ο απ. Πέτρος γράφει: "ξέροντας ότι δεν λυτρωθήκατε από τη μάταιη πατροπαράδοτη διαγωγή σας με φθαρτά, με ασήμι ή με χρυσάφι, αλλά με το πολύτιμο αίμα του Xριστού, ως αμνού χωρίς ψεγάδι και χωρίς κηλίδα" (Α΄Πέτρου 1:18,19). Το αίμα Του ο Ιησούς Χριστός έχυσε επάνω στον σταυρό του Γολγοθά για όλους τους ανθρώπους και φυσικά για σένα και για μένα. Το ευαγγέλιο λέει: "Eπειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Yιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή" (Ιωάννης 3:16).

Και ο απ. Παύλος γράφει: "O Θεός, όμως, δείχνει τη δική του αγάπη σε μας, επειδή, ενώ εμείς ήμασταν ακόμα αμαρτωλοί, ο Xριστός πέθανε για χάρη μας" (Ρωμ 5:8). Και ο Ιωάννης, ο μαθητής του Χριστού, γράφει στην πρώτη επιστολή του: "Aπό τούτο έχουμε γνωρίσει την αγάπη, επειδή εκείνος την ψυχή του έβαλε για χάρη μας" (Α΄Ιωάννη 3:16). ΄Υστερα από όλα αυτά θα ρωτήσεις, τι μένει να κάνουμε εμείς; Να, τι απομένει, και εδώ πρέπει να προσέξουμε. Είναι αυτό που ανήκει στον καθένα μας και που δεν μπορεί να το κάνει ο Θεός. Είναι προσωπικό, απαραίτητο και πολύ σημαντικό: "Παραβλέποντας, λοιπόν, ο Θεός τους καιρούς της άγνοιας, παραγγέλλει τώρα σε όλους τούς ανθρώπους, οπουδήποτε και αν είναι, να μετανοούν· επειδή, προσδιόρισε μία ημέρα, κατά την οποία πρόκειται να κρίνει την οικουμένη με δικαιοσύνη, διαμέσου ενός άνδρα, που τον διόρισε, και έδωσε γι’ αυτό βεβαίωση σε όλους, ανασταίνοντάς τον από τους νεκρούς" (Πράξεις 17:30,31).

Ο Ιησούς Χριστός πράγματι αναστήθηκε και τώρα ζει. "Γι’ αυτό, μπορεί και να σώζει ολοκληρωτικά αυτούς που προσέρχονται στον Θεό διαμέσου αυτού, ζώντας πάντοτε για να μεσιτεύει για χάρη τους" (Εβραίους 7:25). "Kαι δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία· επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου του οποίου πρέπει να σωθούμε" (Πράξεις 4:12). Ο Χριστός σαφώς καθορίζεται ως μοναδικός Σωτήρας κάθε ανθρώπου, αποκλειομένου κάθε άλλου προσώπου πάνω στον πλανήτη μας. Αυτό λοιπόν που απομένει τώρα να κάνεις, είναι να δεχτείς με πίστη στην καρδιά σου το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και να παραχωρήσεις τη ζωή σου να τη διευθύνει Εκείνος.

"Αν με το στόμα σου ομολογήσεις Kύριο, τον Iησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς· επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος προς δικαιοσύνη (δικαίωση), και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία" (Ρωμαίους 10:9,10).

Πες Του, "Κύριε Ιησού Χριστέ, Σ΄ευχαριστώ που πέθανες και για μένα. Δέξου με, όπως δέχτηκες και τον ληστή στον σταυρό. Κύριε, μετανοώ για τις αμαρτίες μου". Άρχισε να διαβάζεις την Καινή Διαθήκη. Κάνε κάθε μέρα προσευχή με απλά λόγια στον Χριστό - Αυτός καταλαβαίνει κάθε στεναγμό και πόθο της καρδιάς σου. Δοκίμασες τόσα στη ζωή σου, δοκίμασε και τον Χριστό. Δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ!

Αν χρειαστείς πνευματική βοήθεια, μπορείς να μας γράψεις μέσω της φόρμας, δεξιά. Θα είναι χαρά μας να σε βοηθήσουμε.

Καλό Πάσχα! Καλή προσωπική Ανάσταση!

Λόγοι Ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.