Καλώς ήλθατε! Το ιστολόγιο αυτό δεν ανήκει σε κανένα χριστιανικό δόγμα, εκκλησία ή ομολογία παρά μονάχα στον Ιησού Χριστό, τον Οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο Σωτήρα και Κύριο, και έχει οδηγό του την Αγία Γραφή ως μοναδική πηγή αλήθειας και αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού για την κατά χάριν σωτηρία του ανθρώπου.

Προφίλ

"ου γαρ δυνάμεθά τι κατά της αληθείας, αλλά υπέρ της αληθείας" (Προς Κορινθίους Β' 13,8)

Είμαστε μια μικρή ομάδα συνειδητών Χριστιανών που αναγνωρίζουμε τον Ιησού Χριστό ως μόνο Σωτήρα και Κύριο και δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην Αγία Γραφή ως τον μόνο θεόπνευστο Λόγο του Θεού, έναντι των θρησκευτικών - προφορικών ή γραπτών παραδόσεων - που δεν συμφωνούν με τη διδασκαλία και το πνεύμα της Βίβλου.

Δεχόμαστε τη σωτηρία ως δώρο του Θεού στους ανθρώπους. Η χάρη του Θεού κάνει δυνατή τη σωτηρία των ανθρώπων, και οι άνθρωποι από την πλευρά τους καλούνται να δεχθούν με πίστη τη δωρεά αυτή του Θεού. Καλούνται να πιστέψουν ότι, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Κύριος Ιησούς Χριστός έγινε άνθρωπος, χωρίς αμαρτία, και θυσιάστηκε σηκώνοντας στον σταυρό ο ίδιος τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων. Η αποδοχή δια της πίστεως της λυτρωτικής θυσίας του Κυρίου Ιησού Χριστού και η μετάνοια του ανθρώπου για τον αμαρτωλό τρόπο ζωής του, τον δικαιώνουν μπροστά στον Θεό. Η πίστη αυτή μεταμορφώνει τον άνθρωπο δια του Αγίου Πνεύματος, μια αλλαγή που γίνεται αφετηρία μιας συνειδητής πνευματικής πορείας και καλών έργων στη ζωή του. Είναι η πίστη που προηγείται των έργων, και όχι το αντίθετο.

Η επικρατούσα "ελληνορθόδοξη" αντίληψη που αναπτύχθηκε προς το τέλος της Οθωμανικής κατοχής, συνέδεσε τεχνητά το έθνος με τη θρησκεία. Σε καμία περίπτωση ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν προέβη σε τέτοια ιδεολογικά κατασκευάσματα. Αντίθετα απευθυνόταν σε όλους τους ανθρώπους χωρίς εθνικές, φυλετικές, γλωσσικές ή άλλες διακρίσεις. Η πραγματική εκκλησία του Χριστού αποτελείται από πιστούς ανθρώπους που έχουν γευτεί τη σωτηρία που προσφέρει δωρεάν ο Χριστός, και όχι από εκείνους που μάταια προσπαθούν να την αποκτήσουν με τα καλά τους έργα, την ηθικότητά τους, τις θρησκευτικές τελετουργίες και άλλες ανθρώπινες ενέργειες.

Κατά το «πίστεψα, γι' αυτό και μίλησα» (Β' Κορινθίους 4:13), δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο καθώς και τα κανάλια βίντεο στο Youtube και το Vimeo, για να μιλήσουμε για το Ένα Πρόσωπο και το ένα Βιβλίο που άλλαξε ριζικά τη ζωή μας και μπορούν να αλλάξουν και τη δική σου!

Αν έχεις ερωτήματα ή χρειάζεσαι κάποια βοήθεια, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω της φόρμας στη δεξιά στήλη αυτού του ιστολογίου.

Ο Κύριος να σε ευλογεί!

"Λόγοι Ζωής" λόγω ...ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.