Καλώς ήλθατε! Το ιστολόγιο αυτό δεν ανήκει σε κανένα χριστιανικό δόγμα, εκκλησία ή ομολογία παρά μονάχα στον Ιησού Χριστό, τον Οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο Σωτήρα και Κύριο, και έχει οδηγό του την Αγία Γραφή ως μοναδική πηγή αλήθειας και αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού για την κατά χάριν σωτηρία του ανθρώπου.
ΠΙΣΤΙΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η λειτουργία του, απλή: Αριστερά το PLAY, δεξιά η αυξομείωση ΗΧΟΥ. Καλή ακρόαση!
(Αν υπάρξει διακοπή στην ακρόαση, ανανεώστε τη σελίδα και πατήστε PLAY στο ραδιόφωνο.)
Ακούγονται οι καλλιτέχνες:
Πάνος & Χαρά Ζαχαρίου, Γιώργος Παπαδημητρούλας, Χρήστος Στυλιανέας, Αβέρκιος & Λένια Αβερκίου, Δαβίδ Παπαναγής, Άρης Γραβάνης, Σοφία Γιαννάκη, Κωνσταντίνος Κεζέμπογλου, Κατακτητές, Φως και Αλήθεια, Ξενοφών Ιωαννίδης, Τατιάνα Μανωλίδου, Έφη Σακελλαρίου, Νίκος & Πελαγία Πολίτη, Greeks for Christ, Αίνεσις, Φως, Πόπη Ξενιδάκη, Μαρία Παπουλή, Δημήτρης Κορδορούμπας, Hallel Worship, Γιάννης Ρεμπελάκης, Φαίδων Καλοτεράκης, Νίκος Κατικαρίδης, Κώστας Σπανός, Άκης Μπάσος, Πάροικοι, Αντώνης Τοπάλογλου, Γιασουμής Αναστασίου, Χαρούλα Ηλία, Απόδραση, Πάρις Παπαδόπουλος, Κώστας Νικολάου, Στέφανος Κνισοβίτης, Α & Ω, Αβιά, Βασίλης Κατσιώπης, Νίκος Αργύρης, Κώστας Παπάζογλου & Thessalonians, Ευαγγελία Βιταλάκη, Στέλιος Δεμέτος, Φοίβος Μανταγκιώζης, Νίκος Τσιγκάκος, Σοφία Κετεντζιάν, Νίκος Παπαδογιώργος, Ζωή Γαντέ, Xρυσοβαλάντης Κικίνης, Μίμης Χριστοφορίδης, Λυδία Βλαχάκη, Αλμπέρτος Δεληγιαννίδης, Ευσταθία Τσακάλου, Πηνελόπη Τζεμπετζή, Χρήστος Αχμάκης, Eunice Manigbas, Μαρία Τσάτσαρη, Μιχάλης Γιούκαρης, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Γαρδέλης, Μιχάλης Λιτσικάκης, Αλεξάνδρα Τέγου, Πάνος Καραγκούνης, Οι Υμνωδοί, JAMSTER, John Wu κ.ά.
Οι "Λόγοι Ζωής" συμμετέχουν στον εορτασμό του φετινού Πάσχα με 4 ολοκαίνουριες ταινίες Βιβλικού περιεχομένου, που θα αναρτώνται σταδιακά στο κανάλι μας στο Youtube. Η αρχή έγινε με την ταινία "Αβραάμ" του 2023, ενώ αναμένεται η ταινία-ντοκιμαντέρ του 2024 που εξερευνά σε τρία μέρη τη ζωή του Μωυσή. Θα μπορείτε να τις βρείτε, μαζί με παλαιότερες σχετικές ταινίες, εδώ: https://www.youtube.com/@logoizois/
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα του διαδικτυακού Χριστιανικού ραδιοφώνου ΡΑΔΙΟ-ΠΙΣΤΙΣ ανανεώθηκε με επίκαιρα αναστάσιμα μηνύματα και ύμνους.

Σωτηρία

Ποια είναι τα βήματα προς τη σωτηρία

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν «τα βήματα προς τη σωτηρία». Στους ανθρώπους αρέσει η ιδέα ενός εγχειριδίου οδηγιών με κάποια βήματα που αν τα ακολουθήσουν, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη σωτηρία. Επειδή η ιδέα της βήμα προς βήμα προσέγγισης της σωτηρίας είναι ελκυστική, πολλοί στη χριστιανική κοινότητα κάνουν το λάθος να παρουσιάζουν τη σωτηρία ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας βήμα προς βήμα. Η Ορθοδοξία και ο Ρωμαιοκαθολικισμός έχουν επτά μυστήρια. Αλλά η Αγία Γραφή παρουσιάζει ένα μόνο βήμα προς τη σωτηρία. Όταν ο φύλακας στους Φιλίππους ρώτησε τον Παύλο, «τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;» ο Παύλος απάντησε, «πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό και θα σωθείς» (Πράξεις 16:30,31).

Πίστη στον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα είναι το μόνο «βήμα» προς τη σωτηρία. Το μήνυμα της Βίβλου είναι σαφέστατο. Έχουμε όλοι αμαρτήσει ενώπιον του Θεού (Ρωμαίους 3:23). Εξαιτίας των αμαρτιών μας, μας αξίζει να χωριστούμε αιωνίως από τον Θεό (Ρωμαίους 6:23). Εξαιτίας της αγάπης Του για μας (Ιωάννης 3:16), ο Θεός πήρε ανθρώπινη μορφή και πέθανε στη θέση μας, λαμβάνοντας την τιμωρία που μας άξιζε (Ρωμαίους 5:8, Β΄ Κορινθίους 5:21). Ο Θεός υπόσχεται συγχώρηση των αμαρτιών και αιώνια ζωή στον Παράδεισο σε όλους όσοι δεχθούν, με τη χάρη και διαμέσου της πίστης, τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα (Ιωάννης 1:12, 3:16, 5:24, Πράξεις 16:31).

Η σωτηρία δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να την κερδίσουμε. Ναι, οι Χριστιανοί πρέπει να βαπτίζονται. Ναι, οι Χριστιανοί πρέπει δημοσίως να ομολογήσουν τον Χριστό ως Σωτήρα. Ναι, οι Χριστιανοί πρέπει να μετανοήσουν από την αμαρτία. Ναι, οι Χριστιανοί πρέπει να δεσμεύσουν τις ζωές τους στο να υπακούουν το Θεό. Ωστόσο, αυτά δεν είναι βήματα προς τη σωτηρία. Είναι αποτελέσματα της σωτηρίας. Εξαιτίας των αμαρτιών μας, δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να κερδίσουμε τη σωτηρία. Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε 1000 βήματα και δεν θα ήταν αρκετά. Γι΄ αυτό ο Ιησούς έπρεπε να πεθάνει στη θέση μας. Είμαστε απολύτως ανίκανοι να ξεπληρώσουμε το χρέος των αμαρτιών μας στον Θεό ή να καθαρίσουμε τους εαυτούς μας από την αμαρτία. Μόνο ο Θεός μπορούσε να πετύχει τη σωτηρία μας, και αυτό έκανε! Ο ίδιος ο Θεός ολοκλήρωσε τα «βήματα» και γι΄ αυτό προσφέρει τη σωτηρία σε όποιον θα τη δεχθεί από Αυτόν.

Η σωτηρία και η άφεση αμαρτιών δεν έχει να κάνει με το να ακολουθείς κάποια βήματα. Έχει να κάνει με το να δεχθείς τον Χριστό ως Σωτήρα και να αναγνωρίσεις ότι Αυτός έχει κάνει όλη τη δουλειά για μας. Ο Θεός ζητά ΕΝΑ βήμα από εμάς – να δεχθούμε τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα και να εμπιστευτούμε Αυτόν πλήρως, ως τον μόνο τρόπο σωτηρίας. Αυτό είναι που ξεχωρίζει τη χριστιανική πίστη από όλες τις υπόλοιπες θρησκείες του κόσμου, κάθε μία από τις οποίες έχει μια λίστα από βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν με σκοπό την επίτευξη της σωτηρίας. Η χριστιανική πίστη αναγνωρίζει ότι ο Θεός έχει ήδη ολοκληρώσει τα βήματα και απλά μας καλεί να Τον δεχθούμε με πίστη.


Η Αλήθεια θα σε ελευθερώσει!

Αναζητείς την Αλήθεια; Υπάρχουν Καλά Νέα για σένα! Η αλήθεια και η σωτηρία παρέχονται δωρεάν!

"Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο τού Θεού" (Εφεσίους 2:8).

"Και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει" (Ιωάννης 8:32).

Η αλήθεια είναι ο Ιησούς Χριστός.

"Ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Εγώ είμαι ο οδός, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού" (Ιωάννης 14:6).

"Αγίασέ τους μέσα στην αλήθεια σου· ο λόγος ο δικός σου είναι αλήθεια" (Ιωάννης 17:17).

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Ο "ρωμαϊκός δρόμος" προς τη σωτηρία

Ο "ρωμαϊκός δρόμος" προς τη σωτηρία είναι ένας περιεκτικός και σύντομος τρόπος να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε το ευαγγέλιο της σωτηρίας, χρησιμοποιώντας εδάφια από την Προς Ρωμαίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Είναι μια απλή αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική μέθοδος με την οποία εξηγείται γιατί μας είναι απαραίτητη η σωτηρία, πώς ο Θεός την εξασφάλισε, πώς μπορούμε να τη δεχτούμε και ποια είναι τα αποτελέσματα της σωτηρίας στη ζωή μας.

Πρώτο εδάφιο που αναφέρεται στον "ρωμαϊκό δρόμο" σωτηρίας, βρίσκεται στην Προς Ρωμαίους επιστολή 3:23: "δεδομένου ότι όλοι αμάρτησαν και στερούνται τη δόξα του Θεού". Όλοι αμαρτήσαμε. Όλοι κάναμε κάτι εξαιτίας του οποίου ο Άγιος Θεός είναι δυσαρεστημένος. Κανείς δεν είναι αθώος. Τα εδάφια 3:10-18 μας δίνουν μια λεπτομερέστατη εικόνα της αμαρτίας στη ζωή μας.

Δεύτερο εδάφιο στον "ρωμαϊκό δρόμο" είναι το 6:23, που μας διδάσκει τα αποτελέσματα της αμαρτίας: ""Επειδή, ο μισθός τής αμαρτίας είναι θάνατος· το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας". Η ποινή που μας αξίζει για τις αμαρτίες μας είναι ο θάνατος. Όχι μόνο φυσικός, αλλά και πνευματικός θάνατος!

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.