Καλώς ήλθατε! Το ιστολόγιο αυτό δεν ανήκει σε κανένα χριστιανικό δόγμα, εκκλησία ή ομολογία παρά μονάχα στον Ιησού Χριστό, τον Οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο Σωτήρα και Κύριο, και έχει οδηγό του την Αγία Γραφή ως μοναδική πηγή αλήθειας και αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού για την κατά χάριν σωτηρία του ανθρώπου.
ΠΙΣΤΙΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η λειτουργία του, απλή: Αριστερά το PLAY, δεξιά η αυξομείωση ΗΧΟΥ. Καλή ακρόαση!
(Αν υπάρξει διακοπή στην ακρόαση, ανανεώστε τη σελίδα και πατήστε PLAY στο ραδιόφωνο.)
Ακούγονται οι καλλιτέχνες:
Πάνος & Χαρά Ζαχαρίου, Γιώργος Παπαδημητρούλας, Χρήστος Στυλιανέας, Αβέρκιος & Λένια Αβερκίου, Δαβίδ Παπαναγής, Άρης Γραβάνης, Σοφία Γιαννάκη, Κωνσταντίνος Κεζέμπογλου, Κατακτητές, Φως και Αλήθεια, Ξενοφών Ιωαννίδης, Τατιάνα Μανωλίδου, Έφη Σακελλαρίου, Νίκος & Πελαγία Πολίτη, Greeks for Christ, Αίνεσις, Φως, Πόπη Ξενιδάκη, Μαρία Παπουλή, Δημήτρης Κορδορούμπας, Hallel Worship, Γιάννης Ρεμπελάκης, Φαίδων Καλοτεράκης, Νίκος Κατικαρίδης, Κώστας Σπανός, Άκης Μπάσος, Πάροικοι, Αντώνης Τοπάλογλου, Γιασουμής Αναστασίου, Χαρούλα Ηλία, Απόδραση, Πάρις Παπαδόπουλος, Κώστας Νικολάου, Στέφανος Κνισοβίτης, Α & Ω, Αβιά, Βασίλης Κατσιώπης, Νίκος Αργύρης, Κώστας Παπάζογλου & Thessalonians, Ευαγγελία Βιταλάκη, Στέλιος Δεμέτος, Φοίβος Μανταγκιώζης, Νίκος Τσιγκάκος, Σοφία Κετεντζιάν, Νίκος Παπαδογιώργος, Ζωή Γαντέ, Xρυσοβαλάντης Κικίνης, Μίμης Χριστοφορίδης, Λυδία Βλαχάκη, Αλμπέρτος Δεληγιαννίδης, Ευσταθία Τσακάλου, Πηνελόπη Τζεμπετζή, Χρήστος Αχμάκης, Eunice Manigbas, Μαρία Τσάτσαρη, Μιχάλης Γιούκαρης, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Γαρδέλης, Μιχάλης Λιτσικάκης, Αλεξάνδρα Τέγου, Πάνος Καραγκούνης, Οι Υμνωδοί, JAMSTER, John Wu κ.ά.
Οι "Λόγοι Ζωής" συμμετέχουν στον εορτασμό του φετινού Πάσχα με 4 ολοκαίνουριες ταινίες Βιβλικού περιεχομένου, που θα αναρτώνται σταδιακά στο κανάλι μας στο Youtube. Η αρχή έγινε με την ταινία "Αβραάμ" του 2023, ενώ αναμένεται η ταινία-ντοκιμαντέρ του 2024 που εξερευνά σε τρία μέρη τη ζωή του Μωυσή. Θα μπορείτε να τις βρείτε, μαζί με παλαιότερες σχετικές ταινίες, εδώ: https://www.youtube.com/@logoizois/
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα του διαδικτυακού Χριστιανικού ραδιοφώνου ΡΑΔΙΟ-ΠΙΣΤΙΣ ανανεώθηκε με επίκαιρα αναστάσιμα μηνύματα και ύμνους.

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Ποιος είναι ο "ρωμαϊκός δρόμος" προς τη σωτηρία;

Ο "ρωμαϊκός δρόμος" προς τη σωτηρία είναι ένας περιεκτικός και σύντομος τρόπος να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε το ευαγγέλιο της σωτηρίας, χρησιμοποιώντας εδάφια από την Προς Ρωμαίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Είναι μια απλή αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική μέθοδος με την οποία εξηγείται γιατί μας είναι απαραίτητη η σωτηρία, πώς ο Θεός την εξασφάλισε, πώς μπορούμε να τη δεχτούμε και ποια είναι τα αποτελέσματα της σωτηρίας στη ζωή μας.

Πρώτο εδάφιο που αναφέρεται στον "ρωμαϊκό δρόμο" σωτηρίας, βρίσκεται στην Προς Ρωμαίους επιστολή 3:23: "δεδομένου ότι όλοι αμάρτησαν και στερούνται τη δόξα του Θεού". Όλοι αμαρτήσαμε. Όλοι κάναμε κάτι εξαιτίας του οποίου ο Άγιος Θεός είναι δυσαρεστημένος. Κανείς δεν είναι αθώος. Τα εδάφια 3:10-18 μας δίνουν μια λεπτομερέστατη εικόνα της αμαρτίας στη ζωή μας.

Δεύτερο εδάφιο στον "ρωμαϊκό δρόμο" είναι το 6:23, που μας διδάσκει τα αποτελέσματα της αμαρτίας: ""Επειδή, ο μισθός τής αμαρτίας είναι θάνατος· το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας". Η ποινή που μας αξίζει για τις αμαρτίες μας είναι ο θάνατος. Όχι μόνο φυσικός, αλλά και πνευματικός θάνατος!Το τρίτο εδάφιο στον "ρωμαϊκό δρόμο" σωτηρίας βρίσκεται στο 5:8: "Ο Θεός, όμως, δείχνει τη δική του αγάπη σε μας, επειδή, ενώ εμείς ήμασταν ακόμα αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για χάρη μας". Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για μας! Με τον θάνατο του Ιησού πληρώθηκε το τίμημα των αμαρτιών μας. Η Ανάσταση του Χριστού είναι η απόδειξη ότι ο Θεός δέχτηκε τον θάνατο του Ιησού ως εξιλασμό για τις αμαρτίες μας.

Τέταρτος σταθμός στον "ρωμαϊκό δρόμο" είναι το 10:9, "...αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς". Επειδή ο Ιησούς πέθανε στη θέση μας, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πιστέψουμε σε Αυτόν, πιστεύοντας ότι ο θάνατός Του είναι εξιλασμός για τις αμαρτίες μας – και θα είμαστε σωσμένοι! Στο 10:13 επαναλαμβάνεται, "καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου, θα σωθεί". Ο Ιησούς πέθανε για να πληρώσει το τίμημα για τις αμαρτίες μας, και να μας σώσει από τον αιώνιο θάνατο. Η συγχώρηση των αμαρτιών και η σωτηρία είναι προσιτές σε όλους οι οποίοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Σωτήρα τους.

Τελευταίος σταθμός στον "ρωμαϊκό δρόμο" σωτηρίας είναι το αποτέλεσμα της σωτηρίας. Στο εδάφιο 5:1 υπάρχει το θαυμάσιο μήνυμα, "Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού". Διά του Ιησού Χριστού μπορούμε να έχουμε σχέση ειρήνης με τον Θεό. Το 8:1 μας διαβεβαιώνει, "Δεν υπάρχει, λοιπόν, τώρα καμιά κατάκριση για εκείνους που είναι στον Ιησού Χριστό, αυτούς που δεν περπατούν σύμφωνα με τη σάρκα, αλλά σύμφωνα με το Πνεύμα". Επειδή ο Ιησούς πέθανε για εμάς, ποτέ δεν θα καταδικαστούμε για τις αμαρτίες μας. Και στο τέλος, έχουμε την υπόσχεση του Θεού στα εδάφια 8:38,39: "Επειδή, είμαι πεπεισμένος ότι, ούτε θάνατος ούτε ζωή ούτε άγγελοι ούτε αρχές ούτε δυνάμεις ούτε παρόντα ούτε μέλλοντα    ούτε ύψωμα ούτε βάθος ούτε κάποια άλλη κτίση, θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού, η οποία υπάρχει στον Ιησού Χριστό τον Κύριό μας".

Θα ήθελες να ακολουθήσεις τον ρωμαϊκό δρόμο σωτηρίας; Αν θέλεις, μπορείς να απευθύνεις στον Θεό μία απλή προσευχή. Η προσευχή αυτή είναι ένας τρόπος να πεις στον Θεό ότι βασίζεσαι στον Ιησού Χριστό για τη σωτηρία σου. Αυτές οι ίδιες οι λέξεις δεν θα σε σώσουν. Μόνο η πίστη στον Ιησού Χριστό σώζει! "Θεέ μου, γνωρίζω ότι έχω αμαρτήσει εναντίον σου, και ότι αξίζω να τιμωρηθώ. Αλλά ο Ιησούς Χριστός έλαβε την τιμωρία που εγώ αξίζω, ούτως ώστε με την πίστη σε Αυτόν να μου συγχωρηθούν οι αμαρτίες. Με τη βοήθειά Σου, μετανοώ για τις αμαρτίες μου και Σε πιστεύω για τη σωτηρία μου. Σ’ ευχαριστώ για τη θαυμάσια χάρη Σου και συγχώρηση – το δώρο της αιώνιας ζωής! Αμήν!"
 

Πίστεψα στον Χριστό… Και τώρα τι;

Έχεις αποφασίσει να ζήσεις με τον Χριστό; Αν ναι, συγχαρητήρια! Πήρες μία απόφαση η οποία θα σου αλλάξει τη ζωή! Ίσως αναρωτιέσαι, “Τι γίνεται τώρα; Πώς να αρχίσω την ζωή μου με τον Θεό;” Τα ακόλουθα  βήματα θα σου δώσουν Βιβλικές κατευθύνσεις.

1. Να’ σαι βέβαιος ότι κατανοείς τι είναι σωτηρία.

Η Α’ Επιστολή του Ιωάννη 5:13 μας λέει, “Αυτά τα έγραψα σε σας που πιστεύετε στο όνομα του Υιού τού Θεού, για να γνωρίζετε ότι έχετε αιώνια ζωή, και για να πιστεύετε στο όνομα του Υιού τού Θεού.” Ο Θεός θέλει να κατανοήσουμε τη σωτηρία. Ο Θεός θέλει να είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε σωσμένοι. Ας επαναλάβουμε εν συντομία τα βασικά σημεία της σωτηρίας:

(α) Όλοι έχουμε αμαρτήσει. Όλοι έχουμε κάνει πράξεις που είναι δυσάρεστες στον Θεό (Προς Ρωμαίους 3:23).

(β) Εξαιτίας των αμαρτιών μας αξίζουμε να τιμωρηθούμε με αιώνια απομάκρυνση από τον Θεό (Προς Ρωμαίους 6:23).

(γ) Ο Ιησούς πέθανε στον σταυρό για να πληρώσει την ποινή για τις αμαρτίες μας (Προς Ρωμαίους 5:8, Προς Κορινθίους Β’ 5:21). Ο Ιησούς πέθανε αντί για μας, λαμβάνοντας την τιμωρία που εμείς αξίζαμε. Η ανάστασή Του είναι απόδειξη ότι ο θάνατος του Ιησού ήταν αρκετός να εξοφλήσει τις αμαρτίες μας.

(δ) Ο Θεός εγγυάται τη συγχώρηση και τη σωτηρία σε όσους πιστεύουν στον Ιησού – πιστεύοντας ότι ο θάνατός Του είναι εξιλασμός για τις αμαρτίες μας (Ιωάννης 3:16, Προς Ρωμαίους 5:1 και 8:1).

Αυτό είναι το μήνυμα της σωτηρίας! Αν έχεις μετανοήσει ειλικρινά για τις αμαρτίες σου και πιστέψεις στον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σου, έχεις σωθεί! Όλες οι αμαρτίες σου είναι συγχωρημένες, και ο Θεός υπόσχεται ότι ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει, ούτε θα σε αφήσει (Προς Ρωμαίους 8:38-39, Ματθαίος 28:20). Θυμήσου, η σωτηρία σου είναι σίγουρη στον Ιησού Χριστό: "Όπως σας είπα, τα δικά μου πρόβατα ακούν τη φωνή μου, και εγώ τα γνωρίζω· και με ακολουθούν. Και εγώ δίνω σ' αυτά αιώνια ζωή· και δεν θα χαθούν στον αιώνα, και κανένας δεν θα τα αρπάξει από το χέρι μου. Ο Πατέρας μου, ο οποίος μου τα έδωσε, είναι μεγαλύτερος από όλους· και κανένας δεν μπορεί να τα αρπάξει από το χέρι του Πατέρα μου" (Ιωάννης 10:27-29). Αν πράγματι πιστεύεις ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας σου, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα ζήσεις αιώνια με τον Θεό στην επουράνια βασιλεία Του!

2. Αφιέρωσε κάποιο χρόνο κάθε μέρα στον Θεό.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να περνούμε καθημερινά κάποιο χρόνο εστιαζόμενοι στον Θεό. Κάποιοι το ονομάζουν “ησυχασμό”, άλλοι το ονομάζουν “αφιέρωση”, γιατί σ' αυτόν τον χρόνο αφιερώνουμε τον εαυτό μας στον Θεό. Σε μερικούς αρέσει να αφιερώσουν χρόνο νωρίς το πρωί, ενώ σε άλλους το βράδυ. Δεν έχει σημασία πώς ονομάζεις αυτόν τον χρόνο, ούτε πότε τον έχεις. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να τον περνάς τακτικά με τον Θεό. Τι συμπεριλαμβάνει ο χρόνος μας με τον Θεό;

(α) Προσευχή. Η προσευχή είναι απλή συνομιλία με τον Θεό. Πες στον Θεό όλες τις ανησυχίες και τα προβλήματά σου. Αιτήσου από Αυτόν να σου χαρίσει σοφία, καθοδήγηση και ό,τι σου είναι απαραίτητο. Πες στον Θεό πόσο Τον αγαπάς και πόσο εκτιμάς αυτό που έκανε και κάνει Εκείνος για σένα. Προσευχήσου στον Θεό να σου χαρίσει τη δυνατότητα να μοιραστείς την πίστη σου στον Ιησού Χριστό με τους οικείους και τους φίλους σου. Αυτή είναι η προσευχή.

(β) Δοξολογία - ευχαριστία. Είναι όταν δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Θεό για ό,τι Αυτός είναι και έκανε για μας! Ο Θεός είναι άγιος, δίκαιος, ελεήμων, αγάπη, χάρη, ο Πατέρας μας... Ο Θεός μάς έσωσε. Ο Θεός μάς αγαπά. Ο Θεός μάς εξασφαλίζει αυτά που μας είναι απαραίτητα. Ο Θεός μάς οδηγεί. Είναι δυνατόν να μην Τον ευχαριστήσουμε; Το εδάφιο 4:11 από την Αποκάλυψη του Ιωάννη διακηρύσσει: “Άξιος είσαι, Κύριε, να πάρεις τη δόξα και την τιμή και τη δύναμη· επειδή, εσύ έκτισες τα πάντα και για το θέλημά σου υπάρχουν και κτίστηκαν”.

(γ) Μελέτη της Βίβλου. Στην Αγία Γραφή υπάρχουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον Θεό και για να έχεις μια ευλογημένη χριστιανική ζωή. Η Αγία Γραφή περιέχει οδηγίες του Θεού πώς να λαμβάνεις σημαντικές αποφάσεις, πώς να γνωρίζεις το θέλημά του Θεού, πώς να υπηρετείς τους άλλους και πώς να ωριμάζεις πνευματικά. Η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού για μας. Η Αγία Γραφή είναι κατά βάση η γραπτή εντολή του Θεού για το πώς να ζήσουμε με τρόπο που είναι αρεστός σε Αυτόν.

3. Συνδέσου με ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να ωριμάσεις πνευματικά.

Μη σκέφτεσαι ότι η Εκκλησία είναι ένα κτίριο. Την Εκκλησία αποτελούν οι άνθρωποι. Έχει μεγάλη σημασία, οι πιστοί να έχουν κοινωνία μεταξύ τους. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την ύπαρξη της Εκκλησίας. Τώρα, που έχεις πιστέψει στον Χριστό, σε ενθαρρύνουμε να συνδεθείς με άλλους πιστούς που ακολουθούν τον Ιησού Χριστό ως Κύριο, και την Αγία Γραφή ως βασική αρχή της ζωής τους.

Άλλος λόγος της ύπαρξης της Εκκλησίας είναι να διδάξει στους ανθρώπους την Αγία Γραφή. Μπορείς να μάθεις να εφαρμόζεις τις εντολές του Θεού στη ζωή σου. Η κατανόηση της Βίβλου είναι σημαντική για μια ευλογημένη χριστιανική ζωή. Τα εδάφια Β' Προς Τιμόθεον 3:16,17 λένε, “Ολόκληρη η γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για επανόρθωση, για διαπαιδαγώγηση, που γίνεται με δικαιοσύνη· για να είναι ο άνθρωπος του Θεού τέλειος, ετοιμασμένος για κάθε έργο αγαθό”.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να είμαστε περιστοιχισμένοι από ανθρώπους που αγαπούν τον Θεό και είναι αφιερωμένοι σε Αυτόν. Προσπάθησε να βρεις πνευματικούς ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να σε διδάξουν, να σε βοηθήσουν και να σε ενθαρρύνουν. Η Επιστολή προς Εβραίους μάς λέει, "Προτρέπετε ο ένας τον άλλον κάθε μία ημέρα ξεχωριστά, ενόσω ονομάζεται το «σήμερα»· για να μη σκληρυνθεί κάποιος από σας από την απάτη τής αμαρτίας" (3:13), "και ας φροντίζουμε ο ένας για τον άλλον, παρακινώντας σε αγάπη και καλά έργα· μη αφήνοντας το να συνερχόμαστε μαζί, όπως είναι συνήθεια σε μερικούς, αλλά προτρέποντας ο ένας τον άλλον· και μάλιστα, τόσο περισσότερο, όσο βλέπετε να πλησιάζει η ημέρα" (10:24,25).

Αν έχεις ερωτήματα γι' αυτόν τον νέο δρόμο σου, ή χρειάζεσαι κάποια βοήθεια, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω της φόρμας στη δεξιά στήλη αυτού του ιστολογίου.

Ο Κύριος να σε ευλογεί! 

Διαβάστε επίσης: Η Αλήθεια θα σε ελευθερώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.