Καλώς ήλθατε! Το ιστολόγιο αυτό δεν ανήκει σε κανένα χριστιανικό δόγμα, εκκλησία ή ομολογία παρά μονάχα στον Ιησού Χριστό, τον Οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο Σωτήρα και Κύριο, και έχει οδηγό του την Αγία Γραφή ως μοναδική πηγή αλήθειας και αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού για την κατά χάριν σωτηρία του ανθρώπου.
ΠΙΣΤΙΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η λειτουργία του, απλή: Αριστερά το PLAY, δεξιά η αυξομείωση ΗΧΟΥ. Καλή ακρόαση!
(Αν υπάρξει διακοπή στην ακρόαση, ανανεώστε τη σελίδα και πατήστε PLAY στο ραδιόφωνο.)
Ακούγονται οι καλλιτέχνες:
Πάνος & Χαρά Ζαχαρίου, Γιώργος Παπαδημητρούλας, Χρήστος Στυλιανέας, Αβέρκιος & Λένια Αβερκίου, Δαβίδ Παπαναγής, Άρης Γραβάνης, Σοφία Γιαννάκη, Κωνσταντίνος Κεζέμπογλου, Κατακτητές, Φως και Αλήθεια, Ξενοφών Ιωαννίδης, Τατιάνα Μανωλίδου, Έφη Σακελλαρίου, Νίκος & Πελαγία Πολίτη, Greeks for Christ, Αίνεσις, Φως, Πόπη Ξενιδάκη, Μαρία Παπουλή, Δημήτρης Κορδορούμπας, Hallel Worship, Γιάννης Ρεμπελάκης, Φαίδων Καλοτεράκης, Νίκος Κατικαρίδης, Κώστας Σπανός, Άκης Μπάσος, Πάροικοι, Αντώνης Τοπάλογλου, Γιασουμής Αναστασίου, Χαρούλα Ηλία, Απόδραση, Πάρις Παπαδόπουλος, Κώστας Νικολάου, Στέφανος Κνισοβίτης, Α & Ω, Αβιά, Βασίλης Κατσιώπης, Νίκος Αργύρης, Κώστας Παπάζογλου & Thessalonians, Ευαγγελία Βιταλάκη, Στέλιος Δεμέτος, Φοίβος Μανταγκιώζης, Νίκος Τσιγκάκος, Σοφία Κετεντζιάν, Νίκος Παπαδογιώργος, Ζωή Γαντέ, Xρυσοβαλάντης Κικίνης, Μίμης Χριστοφορίδης, Λυδία Βλαχάκη, Αλμπέρτος Δεληγιαννίδης, Ευσταθία Τσακάλου, Πηνελόπη Τζεμπετζή, Χρήστος Αχμάκης, Eunice Manigbas, Μαρία Τσάτσαρη, Μιχάλης Γιούκαρης, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Γαρδέλης, Μιχάλης Λιτσικάκης, Αλεξάνδρα Τέγου, Πάνος Καραγκούνης, Οι Υμνωδοί, JAMSTER, John Wu κ.ά.
Οι "Λόγοι Ζωής" συμμετέχουν στον εορτασμό του φετινού Πάσχα με 4 ολοκαίνουριες ταινίες Βιβλικού περιεχομένου, που θα αναρτώνται σταδιακά στο κανάλι μας στο Youtube. Η αρχή έγινε με την ταινία "Αβραάμ" του 2023, και συνεχίζεται με την ταινία-ντοκιμαντέρ του 2024 που εξερευνά σε τρία μέρη τη ζωή του Μωυσή και θα ολοκληρωθεί τη Μ. Εβδομάδα. Θα μπορείτε να τις βρείτε, μαζί με παλαιότερες σχετικές ταινίες, εδώ: https://www.youtube.com/@logoizois/
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα του διαδικτυακού Χριστιανικού ραδιοφώνου ΡΑΔΙΟ-ΠΙΣΤΙΣ ανανεώθηκε με επίκαιρα αναστάσιμα μηνύματα και ύμνους.

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Ξέρεις ποιος είναι, τι είναι;

Συμβαίνουν σε κάποιους γνήσιους Χριστιανούς κοντά σου... Το φαντάζεσαι; Δεν έχεις πάρει είδηση. Άκου:

*Ο νους του πιστού είναι ενωμένος με τον Νου του Χριστού και Θεού, μία - για τον άπειρο μη σωσμένο ή αμαθή σωσμένο - δύσκολα ανιχνεύσιμη υπερφυσική κατάσταση ύπαρξης, ύπαρξης ενωμένης σε άλλο επίπεδο από το κανονικό, με αυτήν του Θεού.

*Υπάρχει ενσυνείδητη γνώση του Θεού (βαθιά επίγνωση), της επίβλεψης/εποπτείας του Θεού.

*Υπάρχουν συχνά βιώματα υπερφυσικής σχέσης, δηλαδή άνωθεν αιτίας και αιτιατού (απαντήσεις σε προσευχές, βίωση θαυμάτων, ενυπνίων, οραμάτων, εντολές που οδηγούν σε πράξεις και συμπεριφορές και αλλαγές, Θεϊκή τοποθέτηση πιστών για εκπλήρωση σκοπών κ.ά.).

*Υπάρχει δικαιοσύνη κρίσης/τιμωρίας/παιδείας όπου ο - γενόμενος από τον Θεό δεκτός - αφιερωμένος πιστός βιώνει από τον Θεό, η οποία αποβλέπει μεν στην μετάνοιά του, στην αλλαγή του, αλλά και στο ΝΑ ΜΗΝ κατακριθεί μαζί με τους απίστους μία Μέρα, αλλά μόνο σε αυτή τη ζωή. Τέτοια, συχνά και έτσι εντοπίσιμα, βιώματα, υπάρχουν μόνο στους σωσμένους πιστούς, ο δε υπόλοιπος κόσμος ζει και απλώς πεθαίνει με... και στην... αμαρτία του καταλήγοντας στην αιώνια κόλαση.

*Υπάρχει η γνώση του σχεδίου του Θεού και έτσι ξέρει πού βρίσκεται ο πιστός μέσα σε αυτό και πού, βάσει αυτού, θα βρεθεί μία Μέρα αναλόγως της σχέσης Του με τον Σωτήρα Χριστό. Ο πιστός που έγινε δια πίστεως, μετανοίας και βαπτίσματος δεκτός στον Θεό, έχει λάβει ενδόμυχη αποκάλυψη αυτών και ΕΤΣΙ ζει σε ένα καθεστώς προσμονής και ελπίδας, ελπίδας όχι του γράμματος, δηλαδή μία για την οποία διάβασε ή άκουσε και νοερά πληροφορήθηκε, αλλά ελπίδας αποκαλυμμένης, υπερφυσικά εμφυτευμένης από τον Σωτήρα Θεό.

*Αυτά, στην καλύτερη περίπτωση, είναι για τον κοινό - θρησκευόμενο ακόμα - άνθρωπο, λόγια ωραία, "πνευματικά", αλλά είναι για τους γνήσιους πιστούς, τα γνήσια παιδιά του Θεού, ΖΩΗ ΑΛΛΗ, ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΛΛΟ, ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.

*Αυτά μπορώ να τα πω σε κάποιον που δεν φέρει το Άγιο Πνεύμα, θα τα καταλάβει ίσως, θα του αρέσουν μάλλον, αλλά μόνο σαν ένα νόστιμο δυναμωτικό φαγητό που δεν έφαγε ποτέ, αλλά μόνο του περιγράφεται.

Γιατί αυτό άραγε;

Επειδή δεν είναι ενωμένοι με τον Θεό, δεν είναι συμφιλιωμένοι μέσω του Χριστού και του βαπτίσματος, αλλά είναι έξω από την οικογένεια του Θεού ως "ξένοι". Ο ξένος βλέπει ένα σπίτι απ' έξω, αλλά δεν ξέρει τα δρώμενα μέσα. Ίσως να μπορεί αν του επιτραπεί να τα δει από ένα παράθυρο ή στην καλύτερη περίπτωση απλώς να πιστεύει τα δρώμενα μέσα, παρόλο που ο ίδιος είναι απέξω...

Ακούστε φίλοι μου "Ορθόδοξοι" και "Καθολικοί" και "Διαμαρτυρόμενοι".

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ, είναι άραγε βίωμά σας αυτά που ο απόστολος Παύλος λέει σε πιστούς που κάποτε δεν ήταν πιστοί, αλλά κοσμικοί;

Έβαλα μερικές λέξεις σε κεφαλαία προς τονισμό τους και προβληματισμό σας. Σκέψου: "Τι περιγράφουν αλήθεια αυτά τα λόγια;"

Εφεσίους 2:11  Διά τούτο ενθυμείσθε ότι σεις οι ποτέ εθνικοί κατά σάρκα, οι λεγόμενοι ακροβυστία υπό της λεγομένης περιτομής της χειροποιήτου εν τη σαρκί,

12  ότι ήσθε εν τω καιρώ εκείνω ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΠΗΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟΙ από ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ του Ισραήλ και ΞΕΝΟΙ των διαθηκών της ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ, ελπίδα ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ και όντες εν τω κόσμω ΧΩΡΙΣ ΘΕΟΥ.

13  Τώρα όμως διά του Ιησού Χριστού σεις οι ποτέ όντες μακράν ΕΓΕΙΝΕΤΕ ΠΛΗΣΙΟΝ διά του αίματος του Χριστού.

14  Διότι αυτός είναι Η ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΩΝ ημών, όστις έκαμε τα δύο εν και έλυσε το μεσότοιχον του φραγμού,

15  καταργήσας την έχθραν εν τη σαρκί αυτού, τον νόμον των εντολών των εν τοις διατάγμασι, ΔΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΗ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ τους δύο εις ένα νέον άνθρωπον, φέρων ειρήνην,

16  και να ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΞΗ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ (δηλ. Εβραίους και εθνικούς) εις εν σώμα προς τον Θεόν διά του σταυρού, θανατώσας δι' αυτού την έχθραν.

17  Και ελθών εκήρυξεν ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΕΙΡΗΝΗΣ εις εσάς τους μακράν και εις τους πλησίον,

18  διότι δι' αυτού ΕΧΟΜΕΝ αμφότεροι ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟΝ προς τον Πατέρα ΔΙ' ΕΝΟΣ Πνεύματος.

19  Άρα λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΠΛΕΟΝ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΚΟΙ, αλλά ΣΥΜΠΟΛΙΤΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΎ,

20  ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΝΤΕΣ επί το θεμέλιον των αποστόλων και προφητών, όντος ακρογωνιαίου λίθου αυτού του Ιησού Χριστού·

21  εν τω οποίω ΠΑΣΑ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΝΑΟΝ ΑΓΙΟΝ ΕΝ ΚΥΡΙΩ·

22  εν τω οποίω και ΣΕΙΣ ΣΥΝΟΙΚΟΔΟΜΕΙΣΘΕ εις ΚΑΤΟΙΚΗΤΗΡΙΟΝ του Θεού ΔΙΑ του Πνεύματος.

Λίγο μετά τους γράφει:

3:6 να ήναι τα έθνη συγκληρονόμα και σύσσωμα και συμμέτοχα της επαγγελίας αυτού εν τω Χριστώ διά του ευαγγελίου,

7 του οποίου έγεινα υπηρέτης κατά την δωρεάν της χάριτος του Θεού, την δοθείσαν εις εμέ κατά την ενέργειαν της δυνάμεως αυτού.

8 Εις εμέ τον πλέον ελάχιστον πάντων των αγίων εδόθη η χάρις αύτη, να ευαγγελίσω μεταξύ των εθνών ΤΟΝ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

9 και να φωτίσω πάντας, ποία είναι Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ του αποκεκρυμμένου από των αιώνων εν τω Θεώ όστις έκτισε τα πάντα διά του Ιησού Χριστού,

10 διά να γνωρισθή τώρα ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ εν τοις επουρανίοις εις τας αρχάς και τας εξουσίας η ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΟΣ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,

11 κατά την αιώνιον πρόθεσιν, την οποίαν έκαμεν εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών,

12 διά του οποίου ΕΧΟΜΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑΝ και ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟΝ με πεποίθησιν ΔΙΑ ΤΗΣ εις αυτόν πίστεως.

Και αλλού:

Κολ.2:10  και ΕΙΣΘΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΝ ΑΥΤΩ, όστις είναι η κεφαλή πάσης αρχής και εξουσίας,

11  εις τον οποίον και περιετμήθητε με ΠΕΡΙΤΟΜΗΝ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΝ, απεκδυθέντες το σώμα των αμαρτιών της σαρκός ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,

12  ΣΥΝνταφέντες ΜΕΤ' αυτού ΕΝ ΤΩ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΙ, ΔΙΑ του οποίου και ΣΥΝανέστητε διά της πίστεως της ενεργείας του Θεού, όστις ανέστησεν αυτόν εκ των νεκρών.

Και αλλού, μεταξύ πολλών, θα γράψει ο απόστολος Παύλος:

Α'Κορ.2:6  Λαλούμεν δε σοφίαν ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ των τελείων, σοφίαν όμως ουχί του αιώνος τούτου, ουδέ των αρχόντων του αιώνος τούτου, των φθειρομένων·

7  αλλά λαλούμεν σοφίαν Θεού ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ, την ΑΠΟΚΕΚΡΥΜΜΈΝΗΝ, την οποίαν προώρισεν ο Θεός προ των αιώνων εις δόξαν ημών,

8  την οποίαν ουδείς των αρχόντων του αιώνος τούτου εγνώρισε· διότι αν ήθελον γνωρίσει, δεν ήθελον σταυρώσει τον Κύριον της δόξης·

9  αλλά καθώς είναι γεγραμμένον, Εκείνα τα οποία οφθαλμός δεν είδε και ΩΤΙΟΝ ΔΕΝ ΗΚΟΥΣΕ και ΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΣΑΝ, τα οποία ο Θεός ητοίμασεν εις ΤΟΥΣ αγαπώντας αυτόν.

10  Εις ΗΜΑΣ δε ο Θεός ΑΠΕΚΑΛΥΨΕΝ αυτά ΔΙΑ του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ· επειδή το Πνεύμα ερευνά τα πάντα και τα βάθη του Θεού.

11  Διότι τις των ανθρώπων γινώσκει τα του ανθρώπου, ειμή το πνεύμα του ανθρώπου το εν αυτώ; Ούτω και τα του Θεού ουδείς γινώσκει ειμή το Πνεύμα του Θεού.

12  Αλλ' ημείς δεν ΕΛΑΒΟΜΕΝ το πνεύμα του κόσμου, αλλά ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, διά να ΓΝΩΡΙΣΩΜΕΝ τα υπό του Θεού ΧΑΡΙΣΘΕΝΤΑ ΕΙΣ ΗΜΑΣ.

13  Τα οποία και λαλούμεν ουχί με διδακτούς λόγους ανθρωπίνης σοφίας, ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΥΣ ΤΟΥ Πνεύματος του Αγίου, συγκρίνοντες τα πνευματικά προς τα πνευματικά.

14  Ο φυσικός όμως άνθρωπος ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ τα του Πνεύματος του Θεού· διότι είναι ΜΩΡΙΑ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ, και ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να γνωρίση αυτά, διότι πνευματικώς ανακρίνονται.

15  Ο δε πνευματικός ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΜΕΝ ΠΑΝΤΑ, αυτός δε υπ' ουδενός ανακρίνεται.

16  ΔΙΟΤΙ τις εγνώρισε τον νούν του Κυρίου, ώστε να διδάξη αυτόν; ΗΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΜΕΝ ΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Και αλλού:

Α' Κορ.11:31-32 Διότι εάν διεκρίνομεν εαυτούς, δεν ηθέλομεν κρίνεσθαι· 32  αλλ' όταν ΚΡΙΝΩΜΕΘΑ, ΠΑΙΔΕΥΟΜΕΘΑ υπό του Κυρίου, ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΚΡΙΘΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Φίλοι μου, εκατομμύρια στον πλανήτη αυτή τη στιγμή βίωσαν και βιώνουν όσα προανέφερα εδώ και έτσι τα επαληθεύουν στην πράξη. Εσύ που βρίσκεσαι απέναντι σε αυτά, πού θες να βρίσκεσαι; Έρχεται και η δική σου ώρα, και θα σταθείς μπροστά στον Θεό που σου δίνει έναυσμα μόλις τώρα να τρέξεις να λάβεις το κάλεσμα της σωτηρίας Του. Σωτηρία από την κόλαση δεν υπάρχει αν δεν βρεθεί το όνομά σου στο Βιβλίο της ζωής, αν δεν συμφιλιωθείς πρώτα με τον Θεό και με τους δικούς Του όρους.

Αν δεν το κάνεις, σε προειδοποιώ, ότι όχι μόνο τα όσα ανέφερα στην αρχή δεν θα βιώσεις ΠΟΤΕ, αλλά την φρίκη των αντιθέτων θα βιώνεις από εκείνη τη Μέρα της κρίσης. Δεν θα σου κρύψω αυτή την αλήθεια, επειδή δεν το θέλω αυτό για σένα, κανένας πιστός του Θεού δεν το θέλει αυτό για σένα. Γι' αυτό σου λέω μπροστά στον Θεό ΤΩΡΑ και εκεί που βρίσκεσαι και ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ στην οποία ζουν αμέτρητοι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Αυτή η κατάσταση διαφοροποιεί τους ανθρώπους σε δύο ομάδες στα Μάτια του Θεού, είναι όμως σκοπίμως κρυμμένη από την επίγνωσή σου. Θα σου φανερωθεί μόνο αν ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΊΣ και γονατίσεις και εκζητήσεις ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ να σε βεβαιώσει για όλα τα πιο πάνω και τόσα άλλα... Έτσι μόνο θα μπεις σε άμεση σχέση μαζί Του, στην "καινούργια Διαθήκη" Του.

Μία τελευταία ερώτηση: Μετά από αυτά τα περίεργα που σας έγραψα συνάνθρωποί μου, πώς σας φάνηκαν, τι πνευματική οσμή έφτασε σε σας άραγε; Ο απόστολος Παύλος μας ενημέρωσε τα εξής:

Β' Κορ.2:14  Πλην χάρις εις τον Θεόν, όστις πάντοτε κάμνει ημάς να βριαμβεύωμεν διά του Χριστού και φανερόνει εν παντί τόπω δι' ημών την οσμήν ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΑΥΤΟΥ·

15  διότι του Χριστού ΕΥΩΔΙΑ είμεθα ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ εις ΤΟΥΣ ΣΩΖΟΜΕΝΟΥΣ και εις ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΛΥΜΕΝΟΥΣ·

16  εις τούτους μεν ΟΣΜΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΝ, εις εκείνους δε ΟΣΜΗ ΖΩΗΣ ΔΙΑ ΖΩΗΝ......

Σκέψου λογικά άνθρωπέ μου, ψύχραιμα, και ναι, συμφεροντολογικά καθαρά!! Είναι δική σου η ψυχή, μην παίζει με την αιωνιότητα αυτής.

-Ας κάνει ο Θεός έλεος σε σένα, ας σου αποκαλυφθεί, το εύχομαι.

Αλέξης Τομαράς

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.