Καλώς ήλθατε! Το ιστολόγιο αυτό δεν ανήκει σε κανένα χριστιανικό δόγμα, εκκλησία ή ομολογία παρά μονάχα στον Ιησού Χριστό, τον Οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο Σωτήρα και Κύριο, και έχει οδηγό του την Αγία Γραφή ως μοναδική πηγή αλήθειας και αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού για την κατά χάριν σωτηρία του ανθρώπου.
ΠΙΣΤΙΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η λειτουργία του, απλή: Αριστερά το PLAY, δεξιά η αυξομείωση ΗΧΟΥ. Καλή ακρόαση!
(Αν υπάρξει διακοπή στην ακρόαση, ανανεώστε τη σελίδα και πατήστε PLAY στο ραδιόφωνο.)
Ακούγονται οι καλλιτέχνες:
Πάνος & Χαρά Ζαχαρίου, Γιώργος Παπαδημητρούλας, Χρήστος Στυλιανέας, Αβέρκιος & Λένια Αβερκίου, Δαβίδ Παπαναγής, Άρης Γραβάνης, Σοφία Γιαννάκη, Κωνσταντίνος Κεζέμπογλου, Κατακτητές, Φως και Αλήθεια, Ξενοφών Ιωαννίδης, Τατιάνα Μανωλίδου, Έφη Σακελλαρίου, Νίκος & Πελαγία Πολίτη, Greeks for Christ, Αίνεσις, Φως, Πόπη Ξενιδάκη, Μαρία Παπουλή, Δημήτρης Κορδορούμπας, Hallel Worship, Γιάννης Ρεμπελάκης, Φαίδων Καλοτεράκης, Νίκος Κατικαρίδης, Κώστας Σπανός, Άκης Μπάσος, Πάροικοι, Αντώνης Τοπάλογλου, Γιασουμής Αναστασίου, Χαρούλα Ηλία, Απόδραση, Πάρις Παπαδόπουλος, Κώστας Νικολάου, Στέφανος Κνισοβίτης, Α & Ω, Αβιά, Βασίλης Κατσιώπης, Νίκος Αργύρης, Κώστας Παπάζογλου & Thessalonians, Ευαγγελία Βιταλάκη, Στέλιος Δεμέτος, Φοίβος Μανταγκιώζης, Νίκος Τσιγκάκος, Σοφία Κετεντζιάν, Νίκος Παπαδογιώργος, Ζωή Γαντέ, Xρυσοβαλάντης Κικίνης, Μίμης Χριστοφορίδης, Λυδία Βλαχάκη, Αλμπέρτος Δεληγιαννίδης, Ευσταθία Τσακάλου, Πηνελόπη Τζεμπετζή, Χρήστος Αχμάκης, Eunice Manigbas, Μαρία Τσάτσαρη, Μιχάλης Γιούκαρης, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Γαρδέλης, Μιχάλης Λιτσικάκης, Αλεξάνδρα Τέγου, Πάνος Καραγκούνης, Οι Υμνωδοί, JAMSTER, John Wu κ.ά.
Οι "Λόγοι Ζωής" συμμετέχουν στον εορτασμό του φετινού Πάσχα με 4 ολοκαίνουριες ταινίες Βιβλικού περιεχομένου, που θα αναρτώνται σταδιακά στο κανάλι μας στο Youtube. Η αρχή έγινε με την ταινία "Αβραάμ" του 2023, ενώ αναμένεται η ταινία-ντοκιμαντέρ του 2024 που εξερευνά σε τρία μέρη τη ζωή του Μωυσή. Θα μπορείτε να τις βρείτε, μαζί με παλαιότερες σχετικές ταινίες, εδώ: https://www.youtube.com/@logoizois/
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα του διαδικτυακού Χριστιανικού ραδιοφώνου ΡΑΔΙΟ-ΠΙΣΤΙΣ ανανεώθηκε με επίκαιρα αναστάσιμα μηνύματα και ύμνους.

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Γιατί είναι αδύνατο να βρούμε τον Θεό μέσω της θρησκείας (1ο)

Υπάρχουν δυο λόγοι για τους οποίους είναι αδύνατο να βρούμε τον Θεό μέσω οποιασδήποτε θρησκείας
Είναι μια όμορφη συναισθηματική ιδέα να πιστεύουμε ότι όλες οι θρησκείες είναι βασικά μία, και ότι όλες αντιπροσωπεύουν παραλλαγές πάνω σ' ένα κοινό θέμα... Πώς είναι δυνατόν όλες οι θρησκείες να οδηγούν στον Θεό, όταν είναι τόσο διαφορετικές;... Η μεγαλύτερη ίσως διαφορά βρίσκεται ανάμεσα στη Βίβλο - που βεβαιώνει ότι κανένας δεν μπορεί να σώσει μόνος του τον εαυτό του - και σε κείνον που προσπαθεί να ευαρεστήσει τον Θεό μόνος του και να σωθεί με τις δικές του προσπάθειες. Και, σχεδόν όλες οι άλλες θρησκείες ισχυρίζονται ότι με το να υπακούσει ο άνθρωπος στις διδασκαλίες τους, θα σωθεί, ή θα αναγεννηθεί, ή θα γίνει ακέραιος ή θα πετύχει την ολοκλήρωσή του... Σ' αυτό το σημείο, δεν έχω σκοπό να κάνω εκτιμήσεις ανάμεσα στα διάφορα θρησκευτικά πιστεύω. Απλώς, θέλω να δείξω πόσο παράλογο είναι να λέμε ότι όλες οι θρησκείες δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Είναι τόσο ανόητο όσο αν λέγαμε ότι όλοι οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης οδηγούν στην Αθήνα! Αυτό δεν γίνεται και δεν είναι καθόλου χρήσιμο να προσποιούμαστε ότι τάχα έτσι είναι. Έχουν τελείως διαφορετικό προορισμό. Εξαφάνιση ή ουρανός, συγχώρηση ή τέλεια αποπληρωμή, προσωπικός Θεός ή απρόσωπη μονάδα, σωτηρία μέσω της Χάρης ή μέσω των έργων. Οι ανομοιότητες είναι ασυμβίβαστες...

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ

Υπάρχουν δυο λόγοι για τους οποίους είναι αδύνατο να βρούμε τον Θεό μέσω οποιασδήποτε θρησκείας. Ο πρώτος, είναι η φύση του Θεού. Αν υπάρχει Θεός, τότε Αυτός είναι η πηγή του ανθρώπου και του περιβάλλοντός του. Είναι ο Κύριος όλης της ανθρώπινης ζωής. "Δεν γνωρίσατε; Δεν ακoύσατε; Δεν σας αναγγέλθηκε από την αρχή; Δεν εννoήσατε από την επoχή της δημιoυργίας της γης; Aυτός είναι πoυ κάθεται επάνω στoν γύρo της γης, και oι κάτoικoί της είναι σαν ακρίδες..." (Ησαΐας 40:21,22). "Πoιoς στάθμισε τo πνεύμα τoυ Kυρίoυ ή έγινε σύμβoυλός τoυ, και τoν δίδαξε; Mε πoιoν έκανε συμβoύλιo, και πoιoς τoν έκανε συνετό, και τoυ δίδαξε τoν δρόμo της κρίσης, και τoυ παρέδωσε επιστήμη, και τoυ έδειξε τoν δρόμo της σύνεσης; Δέστε, τα έθνη είναι σαν μία σταγόνα από κάδo, και θεωρoύνται σαν τη λεπτή σκόνη τής πλάστιγγας· δέστε, μετατοπίζει τα νησιά σαν σκόνη" (Ησαΐας 40:13-15).

Αυτός είναι ο Θεός για τον οποίο μιλάμε. Πώς είναι δυνατόν να ανέβουμε στο ύψος Του; Πώς μπορεί το πήλινο σκεύος να καταλάβει τον αγγειοπλάστη που τόφτιαξε; Δεν γίνεται. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να βρει τον Θεό, όσο εντατικά και να ψάξει. Η θρησκεία, όλες οι θρησκείες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Μπορούμε να τη δοκιμάσουμε. Αλλά πόσο μακριά θα μας οδηγήσει;... Το γεγονός της ύπαρξης του κόσμου δείχνει ότι η αιτία του βρίσκεται έξω από αυτόν. Η τάξη και ο σκοπός του κόσμου δείχνει την Ευφυία αυτής της αιτίας. Το γεγονός της ανθρώπινης ζωής δείχνει ότι η αιτία αυτή δεν είναι μόνο Ευφυία αλλά είναι και προσωπικότητα. Η συνείδηση δείχνει το ενδιαφέρον Του για τη σωστή συμπεριφορά, και οι ηθικές αξίες, όπως π.χ. η αλήθεια, η ομορφιά και η καλοσύνη έχουν την προέλευσή τους σ' Αυτόν. Το γεγονός ότι κανένα έθνος στον κόσμο δεν έχει μείνει χωρίς πίστη προς τον Θεό, δείχνει ότι ο Θεός ζητάει τη λατρεία του ανθρώπου.

Ναι, αλλά πώς; Εξακολουθεί να παραμένει ο Άγνωστος Θεός. Μέχρις ενός σημείου μπορείς να έχεις ένα συμπέρασμα, αλλά όχι και πιο πέρα. Μετά, χρειάζεσαι να Τον ακούσεις ή να Τον γνωρίσεις ή και τα δυο. Το δημιούργημα δεν είναι σε θέση ν' ανακαλύψει τον Δημιουργό, εκτός κι αν ο Ίδιος θελήσει ν' αποκαλύψει τον εαυτό Του. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, γιατί όλες οι θρησκείες αναπόφευκτα απογοητεύουν...

Αν μέσω της "θρησκείας" εννοούμε την αναζήτηση του ανθρώπου για τον Θεό, αναπόφευκτα θα υπάρξει αποτυχία. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι να συγκρίνουμε το φως της χαραμάδας, που ίσως καθένας από μας αντιλήφθηκε, αλλά να συλλάβουμε το πλήρες φως, όλης της ημέρας. Δεν χρειαζόμαστε κάποια θρησκεία, αλλά μια αποκάλυψη. Και η Χριστιανική Πίστη αυτό ακριβώς ισχυρίζεται, ότι δηλαδή είναι η Αποκάλυψη από τον Θεό. Αντίθετα προς τα άλλα ιερά βιβλία, η Βίβλος δεν μας δίνει την ιστορία ανθρώπων προς αναζήτηση του Θεού· μας μιλάει για τον Θεό που έρχεται προς αναζήτηση των ανθρώπων.

(από το βιβλίο του Michael Green, "Θ' Αστειεύεσαι Βέβαια", εκδόσεις Πέργαμος)

- Συνεχίζεται εδώ

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει αυτό το άρθρο:
Η μη θρησκευόμενη πίστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.