Καλώς ήλθατε! Το ιστολόγιο αυτό δεν ανήκει σε κανένα χριστιανικό δόγμα, εκκλησία ή ομολογία παρά μονάχα στον Ιησού Χριστό, τον Οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο Σωτήρα και Κύριο, και έχει οδηγό του την Αγία Γραφή ως μοναδική πηγή αλήθειας και αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού για την κατά χάριν σωτηρία του ανθρώπου.
ΠΙΣΤΙΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η λειτουργία του, απλή: Αριστερά το PLAY, δεξιά η αυξομείωση ΗΧΟΥ. Καλή ακρόαση!
(Αν υπάρξει διακοπή στην ακρόαση, ανανεώστε τη σελίδα και πατήστε PLAY στο ραδιόφωνο.)
Ακούγονται οι καλλιτέχνες:
Πάνος & Χαρά Ζαχαρίου, Γιώργος Παπαδημητρούλας, Χρήστος Στυλιανέας, Αβέρκιος & Λένια Αβερκίου, Δαβίδ Παπαναγής, Άρης Γραβάνης, Σοφία Γιαννάκη, Κωνσταντίνος Κεζέμπογλου, Κατακτητές, Φως και Αλήθεια, Ξενοφών Ιωαννίδης, Τατιάνα Μανωλίδου, Έφη Σακελλαρίου, Νίκος & Πελαγία Πολίτη, Greeks for Christ, Αίνεσις, Φως, Πόπη Ξενιδάκη, Μαρία Παπουλή, Δημήτρης Κορδορούμπας, Hallel Worship, Γιάννης Ρεμπελάκης, Φαίδων Καλοτεράκης, Νίκος Κατικαρίδης, Κώστας Σπανός, Άκης Μπάσος, Πάροικοι, Αντώνης Τοπάλογλου, Γιασουμής Αναστασίου, Χαρούλα Ηλία, Απόδραση, Πάρις Παπαδόπουλος, Κώστας Νικολάου, Στέφανος Κνισοβίτης, Α & Ω, Αβιά, Βασίλης Κατσιώπης, Νίκος Αργύρης, Κώστας Παπάζογλου & Thessalonians, Ευαγγελία Βιταλάκη, Στέλιος Δεμέτος, Φοίβος Μανταγκιώζης, Νίκος Τσιγκάκος, Σοφία Κετεντζιάν, Νίκος Παπαδογιώργος, Ζωή Γαντέ, Xρυσοβαλάντης Κικίνης, Μίμης Χριστοφορίδης, Λυδία Βλαχάκη, Αλμπέρτος Δεληγιαννίδης, Ευσταθία Τσακάλου, Πηνελόπη Τζεμπετζή, Χρήστος Αχμάκης, Eunice Manigbas, Μαρία Τσάτσαρη, Μιχάλης Γιούκαρης, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Γαρδέλης, Μιχάλης Λιτσικάκης, Αλεξάνδρα Τέγου, Πάνος Καραγκούνης, Οι Υμνωδοί, JAMSTER, John Wu κ.ά.

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Δεν υπάρχει λύτρωση χωρίς τον Ιησού Χριστό


Ο Θεός που δημιούργησε τον κόσμο, ο Θεός που φανέρωσε τον εαυτό Του εν Χριστώ, δεν άφησε τον εαυτό Του χωρίς μαρτυρία μέσα στην ιστορία. Από το άλλο μέρος, ο άνθρωπος στην αναζήτησή του, δεν έπαψε νάχει αξιόλογες σκέψεις, λάμψεις φωτός στην προσπάθειά του να βρίσκει κάποιο δρόμο. Η οποιαδήποτε θρησκεία, ακόμα και μια αθεϊστική φιλοσοφία όπως ο Μαρξισμός, είναι ένας ανθρώπινος δρόμος, σημάδια του ανθρώπινου αγώνα να πλησιάζει και να βρίσκει τον Θεό. Η ξεκάθαρη αλήθεια όμως είναι από τον Θεό, και έχει το επίκεντρό της πάνω στον Ένα, στον Μεσσία που ενσαρκώθηκε. Καθώς εξετάζεις τις άλλες θρησκείες, θα βρεις σκόρπιες αλήθειες, αξιόλογες, ενάρετες και καλές σκέψεις. Αλλά δεν μπορείς να βρεις τη λύτρωση, δεν μπορείς να βρεις τον ζωντανό Θεό χωρίς τον Χριστό! Δεν θα ακούσεις πουθενά αλλού για ένα Θεό που τόσο ενδιαφέρεται για σένα, ώστε να πεθάνει για σένα, ν' αναστηθεί από τον τάφο ως μια εγγύηση για το μέλλον σου, και να είναι πρόθυμος να μοιραστεί τη ζωή μαζί σου. Δεν θα βρεις σε καμιά άλλη θρησκεία αποκάλυψη του Θεού σε εντελώς προσωπική βάση και σχέση, για μια σωτηρία του ανθρώπου από τον εγωκεντρισμό του και την αμαρτία. Για την προσφορά αυτού του Θεού να έρθει και να κατοικήσει μέσα στην καρδιά του κάθε άνδρα και της κάθε γυναίκας ή του κάθε παιδιού, που Τον καλωσορίζει και Τον δέχεται...

...Ο Χριστός πέθανε "όχι μόνο για τις δικές μας αμαρτίες", λέει η Καινή Διαθήκη, "αλλά για τις αμαρτίες όλου του κόσμου".

Ο Χριστός μας δίδαξε ότι ο ουράνιος Πατέρας Του είναι πάντα έτοιμος να δώσει σε όποιον ζητήσει, και θ' ανοίξει την πόρτα σε όποιον κτυπήσει. Το να ζητάμε, το να ψάχνουμε και το να κτυπάμε την πόρτα, να μετανοούμε εγκαταλείποντας τον εαυτό μας και απελπιζόμενοι για τη δική μας καλοσύνη, αυτό είναι το ανθρώπινο μέρος. Αλλά το μέρος του Θεού έγινε ξεκάθαρο στον σταυρό. Είναι έτοιμος να δεχτεί στην ουράνια βασιλεία Του οποιονδήποτε άνθρωπο, από οποιαδήποτε φυλή και σε οποιαδήποτε ώρα...

...Ο μη Χριστιανός σε μια ειδωλολατρική χώρα, που μετανοεί και πιστεύει, όταν μόλις για πρώτη φορά ακούει το ευαγγέλιο, το αναζητούσε για χρόνια. Αυτός είναι σε πολύ διαφορετική κατάσταση από τον αδιάφορο Δυτικό εκκλησιαζόμενο, που για να αποφύγει οποιαδήποτε υποχρέωση, λέει: "Τι θα γίνει με όλους αυτούς που ποτέ δεν άκουσαν το ευαγγέλιο; Βέβαια, όλες οι θρησκείες δεν οδηγούν στον Θεό;" Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι επιπόλαιος. Αυτός δεν έχει δικαιολογία, γιατί αρνιέται τον Χριστό, το Φως του Κόσμου. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι όλα ανοικτά μπροστά του μέσα από τα Ιερά Κείμενα, τα οποία μπορεί να αγοράσει με πολύ λίγα χρήματα. Περιστοιχίζεται από πιστούς Χριστιανούς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την πείρα της Αλήθειας, από τα γραπτά αυτών των Ιερών Κειμένων. Είναι χωρίς δικαιολογία αν δεν ακολουθήσει την οδηγία της Αγίας Γραφής και των ανθρώπων που βρήκαν την αλήθεια, ώστε να έρθει στον Χριστό με την υποταγή της πίστης και της υπακοής.

Η Καινή Διαθήκη μας λέει ότι υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που θα χαθούν. Είναι αυτοί που άκουσαν και είπαν "Όχι". Τέτοιοι ήσαν πολλοί από τους Φαρισαίους τον καιρό του Χριστού. Ο Κύριος είπε σ' αυτούς με θλίψη: "Ερευνάτε τις Γραφές, επειδή νομίζετε ότι μέσα σ' αυτές έχετε ζωή αιώνια. Αλλά δεν έρχεστε σε μένα, για να έχετε τη ζωή". Και όταν στη δεύτερη επιστολή προς τους Χριστιανούς της Θεσσαλονίκης ο Παύλος μιλάει για το ενδεχόμενο της κόλασης, το περιγράφει με την τρομακτική όσο και ευκολονόητη φρασεολογία: "θα τιμωρηθούν με με αιώνιο όλεθρο από το πρόσωπο του Κυρίου", και βεβαιώνει ακολουθώντας τον Κύριό Του ότι ο αιώνιος όλεθρος περιμένει αυτούς, που ενώ άκουσαν τα καλά νέα της σωτηρίας από τον Θεό, "δεν υπακούν στο ευαγγέλιο του Kυρίου μας Iησού Xριστού" (Β' Θεσσαλονικείς 1:8,9). Ας βεβαιωθούμε ότι δεν ανήκουμε σ' αυτή την κατηγορία.

(από το βιβλίο του Michael Green, "Θ' Αστειεύεσαι Βέβαια", εκδόσεις Πέργαμος)

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει αυτό το άρθρο:
Αποκάλυψη και σωτηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.