Καλώς ήλθατε! Το ιστολόγιο αυτό δεν ανήκει σε κανένα χριστιανικό δόγμα, εκκλησία ή ομολογία παρά μονάχα στον Ιησού Χριστό, τον Οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο Σωτήρα και Κύριο, και έχει οδηγό του την Αγία Γραφή ως μοναδική πηγή αλήθειας και αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού για την κατά χάριν σωτηρία του ανθρώπου.
ΠΙΣΤΙΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η λειτουργία του, απλή: Αριστερά το PLAY, δεξιά η αυξομείωση ΗΧΟΥ. Καλή ακρόαση!
(Αν υπάρξει διακοπή στην ακρόαση, ανανεώστε τη σελίδα και πατήστε PLAY στο ραδιόφωνο.)
Ακούγονται οι καλλιτέχνες:
Πάνος & Χαρά Ζαχαρίου, Γιώργος Παπαδημητρούλας, Χρήστος Στυλιανέας, Αβέρκιος & Λένια Αβερκίου, Δαβίδ Παπαναγής, Άρης Γραβάνης, Σοφία Γιαννάκη, Κωνσταντίνος Κεζέμπογλου, Κατακτητές, Φως και Αλήθεια, Ξενοφών Ιωαννίδης, Τατιάνα Μανωλίδου, Έφη Σακελλαρίου, Νίκος & Πελαγία Πολίτη, Greeks for Christ, Αίνεσις, Φως, Πόπη Ξενιδάκη, Μαρία Παπουλή, Δημήτρης Κορδορούμπας, Hallel Worship, Γιάννης Ρεμπελάκης, Φαίδων Καλοτεράκης, Νίκος Κατικαρίδης, Κώστας Σπανός, Άκης Μπάσος, Πάροικοι, Αντώνης Τοπάλογλου, Γιασουμής Αναστασίου, Χαρούλα Ηλία, Απόδραση, Πάρις Παπαδόπουλος, Κώστας Νικολάου, Στέφανος Κνισοβίτης, Α & Ω, Αβιά, Βασίλης Κατσιώπης, Νίκος Αργύρης, Κώστας Παπάζογλου & Thessalonians, Ευαγγελία Βιταλάκη, Στέλιος Δεμέτος, Φοίβος Μανταγκιώζης, Νίκος Τσιγκάκος, Σοφία Κετεντζιάν, Νίκος Παπαδογιώργος, Ζωή Γαντέ, Xρυσοβαλάντης Κικίνης, Μίμης Χριστοφορίδης, Λυδία Βλαχάκη, Αλμπέρτος Δεληγιαννίδης, Ευσταθία Τσακάλου, Πηνελόπη Τζεμπετζή, Χρήστος Αχμάκης, Eunice Manigbas, Μαρία Τσάτσαρη, Μιχάλης Γιούκαρης, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Γαρδέλης, Μιχάλης Λιτσικάκης, Αλεξάνδρα Τέγου, Πάνος Καραγκούνης, Οι Υμνωδοί, JAMSTER, John Wu κ.ά.
Οι "Λόγοι Ζωής" συμμετέχουν στον εορτασμό του φετινού Πάσχα με 4 ολοκαίνουριες ταινίες Βιβλικού περιεχομένου, που θα αναρτώνται σταδιακά στο κανάλι μας στο Youtube. Η αρχή έγινε με την ταινία "Αβραάμ" του 2023, ενώ αναμένεται η ταινία-ντοκιμαντέρ του 2024 που εξερευνά σε τρία μέρη τη ζωή του Μωυσή. Θα μπορείτε να τις βρείτε, μαζί με παλαιότερες σχετικές ταινίες, εδώ: https://www.youtube.com/@logoizois/
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα του διαδικτυακού Χριστιανικού ραδιοφώνου ΡΑΔΙΟ-ΠΙΣΤΙΣ ανανεώθηκε με επίκαιρα αναστάσιμα μηνύματα και ύμνους.

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Ο Θεός δεν αναγκάζει κανέναν να Τον αγαπήσει

Φανταστείτε να έχετε έναν γιο, κόρη ή σύζυγο φτιαγμένους από τεχνητή νοημοσύνη. Ένα τέτοιο ρομπότ θα μπορούσατε να το προγραμματίσετε να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις επιθυμίες σας, αλλά δεν θα παίρνατε ούτε γραμμάριο ικανοποίησης από ένα τέτοιο μηχάνημα. Το ρομπότ δεν θα σας δώσει ποτέ πραγματική αγάπη, χαρά ή ικανοποίηση, πόσο μάλλον συναισθήματα ζεστασιάς, στοργής, καλοσύνης και εκτίμησης.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τον Θεό.
Προφανώς θα μπορούσε να δημιουργήσει ανθρώπους αναγκασμένους να Τον «αγαπήσουν» και να Τον «υπακούσουν», να Τον πιστεύουν και να Τον λατρεύουν διαρκώς. Αλλά αυτό δεν θα είχε νόημα για τον Θεό, επειδή τέτοια όντα δεν θα ήταν σε θέση να αγαπήσουν ελεύθερα τον Δημιουργό τους.
Αντίθετα από τα παραπάνω, ο Θεός διάλεξε να δημιουργήσει τον Αδάμ και την Εύα ως πρόσωπα με ελεύθερη βούληση, όπως εσύ κι εγώ, πλασμένα «κατ' εικόνα Θεού» (Γένεσις 1:26,27).

Μια μέρα ρώτησαν τον Ιησού: «Διδάσκαλε, ποια είναι η μεγαλύτερη εντολή του Νόμου;» Ο Ιησούς απάντησε: «Αγάπα τον Κύριο τον Θεό σου με όλη την καρδιά σου και με όλη την ψυχή σου και με όλη τη διάνοιά σου» (Ματθαίος 22:36,37).
Αλλά πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;
Ενώ ο Θεός μας δημιούργησε με τα απαραίτητα «συστατικά» μέσω των οποίων ασκείται η ελεύθερη βούλησή μας, δυστυχώς, η αμαρτία χώρισε τον άνθρωπο από τον Θεό αφήνοντάς τον σε μια εξαιρετικά επισφαλή θέση.
Όμως ο Ιησούς στάλθηκε στη Γη για να αποκαταστήσει αυτή τη σχέση και να πληρώσει για τις αμαρτίες μας πεθαίνοντας στο Σταυρό. Όσοι μετανοούν για τις αμαρτίες τους και δέχονται τον Χριστό ως Σωτήρα (Ιωάννης 1:12) έρχονται σε νέα, αιώνια σχέση με τον Δημιουργό τους.
Ο Θεός ποτέ δεν αναγκάζει κανέναν να πιστέψει τα καλά νέα του Ευαγγελίου (Ιωάννης 3:16), αλλά και όταν γίνεις μέλος στην οικογένεια του Θεού μέσω της πίστης στον Ιησού, πάλι ο Θεός ποτέ δεν θα σε αναγκάσει να Τον αγαπάς.
Δημιουργήθηκες με ελεύθερη βούληση και ο Θεός λαχταρά να Τον αγαπάς ελεύθερα, ακριβώς όπως Εκείνος διάλεξε να σε αγαπήσει ελεύθερα και έστειλε τον μονογενή Υιό Του να πεθάνει στη θέση σου.
Ο Θεός έκανε αυτή την τεράστια θυσία επειδή θέλει να περάσει την αιωνιότητα μαζί σου στον Ουρανό.

Αν δεν είσαι ακόμα ακόλουθος του Χριστού, δεν έχεις ιδέα πώς είναι να αποκτήσεις νέα καρδιά και νέο νου, με τα οποία να αγαπάς τον Θεό.
Πολλοί προσπαθούν να αγαπούν τον Θεό χωρίς πρώτα να μετανοήσουν και να γεννηθούν από πάνω, πνευματικά. Αυτό μοιάζει σαν να προσπαθείς να αγαπήσεις έναν σύζυγο που σου επιβλήθηκε σε έναν γάμο που άλλοι αποφάσισαν για εσένα χωρίς εσένα.
Η αληθινή αγάπη προϋποθέτει επιλογές που γίνονται με την ελεύθερη προσωπική σου βούληση.
Ο Ιησούς είπε, «Aν με αγαπάτε, φυλάξτε τις εντολές μου» (Ιωάννης 14:15). Οι άνθρωποι που αγαπούν αληθινά τον Θεό και υπακούνε στις εντολές Του είναι εκείνοι που θέλουν να το κάνουν. Κανείς δεν τους αναγκάζει να το κάνουν. Και είτε το πιστεύεις είτε όχι, ο Θεός γεμίζει πραγματικά τα παιδιά Του με την επιθυμία να Τον αγαπήσουν. Βλέπεις, «η αγάπη του Θεού είναι ξεχυμένη μέσα στις καρδιές μας διαμέσου του Aγίου Πνεύματος, που δόθηκε σε μας» (Ρωμαίους 5:5).

• Αν επί του παρόντος δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον ή επιθυμία να αγαπήσεις τον Θεό, τότε θα χρειαστεί κάποτε να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα με τον Δημιουργό σου.
• Αν επιθυμείς ζωντανό νερό, πρέπει να πας στο πηγάδι. «Aν κάποιος διψάει, ας έρχεται σε μένα, και ας πίνει» (Ιωάννης 7:37).
• Αν θέλεις τροφή για την ψυχή σου, πρέπει να έρθεις «στον Άρτο της Ζωής» (Ιωάννης 6:35-38).
• Αν θέλεις κάτι περισσότερο από ρομποτικές θρησκευτικές τελετουργίες και τυπική μηχανική σχέση με τον Δημιουργό σου, τότε πήγαινε απευθείας στον Κύριο με προσευχή και έκφρασε σε Αυτόν την επιθυμία σου.

Η αμαρτία σκληραίνει την καρδιά του ανθρώπου απέναντι στον Θεό, κάνοντάς μας να βλέπουμε τον Δημιουργό μας όχι ως στοργικό και τρυφερό Πατέρα αλλά ως σκληρό αφέντη. Όσοι είναι γεννημένοι από τον ουρανό βλέπουν τον Θεό πολύ διαφορετικά από εκείνους που είναι ακόμη έξω από την οικογένεια του Θεού. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι να ευθυγραμμιστείς με την αλήθεια, να μετανοήσεις για τις αμαρτίες σου και να δεχτείς τον Ιησού ως Σωτήρα και Ελευθερωτή σου από την αμαρτία.
Είναι αφύσικο για τον άνθρωπο να αγαπά τον Θεό. Γι' αυτό χρειάζεται υπερφυσική δύναμη. «Eμείς τον αγαπάμε, επειδή αυτός πρώτος μάς αγάπησε.» (Α' Ιωάννη 4:19).
Ο Θεός μάς δίνει τη δυνατότητα να Τον αγαπάμε, ενώ αντίθετα η αμαρτία κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται τον Θεό και να νιώθουν πικρά αισθήματα απέναντί Του.
Επιπλέον, μας αρέσει να κατηγορούμε τον Θεό όταν τα πράγματα στη ζωή μας δεν πηγαίνουν όπως τα θέλουμε εμείς, και αυτό κάνει την κατάστασή μας πολύ χειρότερη. Ο άνθρωπος είναι ταυτόχρονα «χωρίς τον Θεό και χωρίς ελπίδα» (Εφεσίους 2:12).
Ο Θεός είναι ο δημιουργός της αιώνιας ελπίδας, αγάπης και χαράς. Αλλά εδώ είναι το ερώτημα που μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις για τον εαυτό σου: «Θα έρθεις στον Δημιουργό σου με ταπείνωση, μετάνοια και πίστη, για να λάβεις νέα καρδιά που είναι απαραίτητη για να αγαπήσεις τον Θεό;»

Ο Θεός ποτέ δεν θα σε αναγκάσει να Τον αγαπήσεις.
Αντίθετα σε προσκαλεί να έρθεις κοντά Του με μετάνοια για να λάβεις τη συγχώρεση των αμαρτιών σου καθώς στρέφεσαι στον Δημιουργό σου με πίστη.
Όποιος το κάνει αυτό, λαβαίνει μια νέα καρδιά που αγαπά τον Κύριο ελεύθερα και χαρούμενα. Διαφορετικά μένει στο πνευματικό σκοτάδι και προορισμένος να χωριστεί από τον Θεό για πάντα.
Η Αγία Γραφή μας βεβαιώνει: «Καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Kυρίου, θα σωθεί» (Ρωμαίους 10:13) και μας καλεί: «Διαλέξτε σήμερα ποιον θέλετε να λατρεύετε» (Ιησούς Ναυή 24:15).
Αν αρνείσαι να έρθεις σήμερα στον Χριστό, ο μόνος που σε αναγκάζει να το κάνεις αυτό είναι το πρόσωπο που βλέπεις όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη.

Dan Delzell

1 σχόλιο:

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.