Καλώς ήλθατε! Το ιστολόγιο αυτό δεν ανήκει σε κανένα χριστιανικό δόγμα, εκκλησία ή ομολογία παρά μονάχα στον Ιησού Χριστό, τον Οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο Σωτήρα και Κύριο, και έχει οδηγό του την Αγία Γραφή ως μοναδική πηγή αλήθειας και αποκάλυψης του Τριαδικού Θεού για την κατά χάριν σωτηρία του ανθρώπου.
ΠΙΣΤΙΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Η λειτουργία του, απλή: Αριστερά το PLAY, δεξιά η αυξομείωση ΗΧΟΥ. Καλή ακρόαση!
(Αν υπάρξει διακοπή στην ακρόαση, ανανεώστε τη σελίδα και πατήστε PLAY στο ραδιόφωνο.)
Ακούγονται οι καλλιτέχνες:
Πάνος & Χαρά Ζαχαρίου, Γιώργος Παπαδημητρούλας, Χρήστος Στυλιανέας, Αβέρκιος & Λένια Αβερκίου, Δαβίδ Παπαναγής, Άρης Γραβάνης, Σοφία Γιαννάκη, Κωνσταντίνος Κεζέμπογλου, Κατακτητές, Φως και Αλήθεια, Ξενοφών Ιωαννίδης, Τατιάνα Μανωλίδου, Έφη Σακελλαρίου, Νίκος & Πελαγία Πολίτη, Greeks for Christ, Αίνεσις, Φως, Πόπη Ξενιδάκη, Μαρία Παπουλή, Δημήτρης Κορδορούμπας, Hallel Worship, Γιάννης Ρεμπελάκης, Φαίδων Καλοτεράκης, Νίκος Κατικαρίδης, Κώστας Σπανός, Άκης Μπάσος, Πάροικοι, Αντώνης Τοπάλογλου, Γιασουμής Αναστασίου, Χαρούλα Ηλία, Απόδραση, Πάρις Παπαδόπουλος, Κώστας Νικολάου, Στέφανος Κνισοβίτης, Α & Ω, Αβιά, Βασίλης Κατσιώπης, Νίκος Αργύρης, Κώστας Παπάζογλου & Thessalonians, Ευαγγελία Βιταλάκη, Στέλιος Δεμέτος, Φοίβος Μανταγκιώζης, Νίκος Τσιγκάκος, Σοφία Κετεντζιάν, Νίκος Παπαδογιώργος, Ζωή Γαντέ, Xρυσοβαλάντης Κικίνης, Μίμης Χριστοφορίδης, Λυδία Βλαχάκη, Αλμπέρτος Δεληγιαννίδης, Ευσταθία Τσακάλου, Πηνελόπη Τζεμπετζή, Χρήστος Αχμάκης, Eunice Manigbas, Μαρία Τσάτσαρη, Μιχάλης Γιούκαρης, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Γαρδέλης, Μιχάλης Λιτσικάκης, Αλεξάνδρα Τέγου, Πάνος Καραγκούνης, Οι Υμνωδοί, JAMSTER, John Wu κ.ά.
Οι "Λόγοι Ζωής" συμμετέχουν στον εορτασμό του φετινού Πάσχα με 4 ολοκαίνουριες ταινίες Βιβλικού περιεχομένου, που θα αναρτώνται σταδιακά στο κανάλι μας στο Youtube. Η αρχή έγινε με την ταινία "Αβραάμ" του 2023, ενώ αναμένεται η ταινία-ντοκιμαντέρ του 2024 που εξερευνά σε τρία μέρη τη ζωή του Μωυσή. Θα μπορείτε να τις βρείτε, μαζί με παλαιότερες σχετικές ταινίες, εδώ: https://www.youtube.com/@logoizois/
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα του διαδικτυακού Χριστιανικού ραδιοφώνου ΡΑΔΙΟ-ΠΙΣΤΙΣ ανανεώθηκε με επίκαιρα αναστάσιμα μηνύματα και ύμνους.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Το Ευαγγέλιο της Σωτηρίας


«Σας φανερώνω δε, αδελφοί, το ευαγγέλιο, που σας κήρυξα, το οποίο και παραλάβατε, στο οποίο και στέκεστε· διαμέσου του οποίου και σώζεστε, με ποιον τρόπο σάς το κήρυξα, και αν το κρατάτε σταθερά· εκτός αν πιστέψατε μάταια. Eπειδή, εν πρώτοις, σας παρέδωσα εκείνο, το οποίο και παρέλαβα, ότι ο Xριστός πέθανε εξαιτίας των αμαρτιών μας σύμφωνα με τις γραφές· και ότι θάφτηκε, και ότι την τρίτη ημέρα αναστήθηκε, σύμφωνα με τις γραφές» (Α' Κορινθίους 15:1-4).

Το πιο κρίσιμο ζήτημα που θα αντιμετωπίσει κάθε άνθρωπος αφορά στη σχέση του με τον Θεό. Ευτυχώς, ο Θεός δεν μας άφησε να αναρωτιόμαστε ως προς το πού βρισκόμαστε.

Γιατί χρειάζεται να σωθώ: Ανεξάρτητα από το πόσο καλός πιστεύει κάποιος ότι είναι, γεγονός είναι ότι όλοι έχουμε αμαρτήσει και η αμαρτία μας μας κάνει άδικους και μας χωρίζει από τον Θεό. ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΘΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ να απαιτήσει τιμωρία για την αμαρτία, διαφορετικά δεν θα ήταν δίκαιος. Οι αμαρτίες μας ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθούν.
«Δεδομένου ότι όλοι αμάρτησαν και στερούνται τη δόξα του Θεού» (Ρωμαίους 3:23).
«Γι’ αυτό, όπως διαμέσου ενός ανθρώπου η αμαρτία μπήκε μέσα στον κόσμο, και με την αμαρτία ο θάνατος, και με τον τρόπο αυτό ο θάνατος πέρασε μέσα σε όλους τους ανθρώπους, για τον λόγο ότι όλοι αμάρτησαν» (Ρωμ. 5:12).
«Ανάμεσα στους οποίους και όλοι εμείς συναναστραφήκαμε κάποτε, σύμφωνα με τις επιθυμίες της σάρκας μας, κάνοντας τα θελήματα της σάρκας και των συλλογισμών· και ήμασταν από τη φύση μας τέκνα οργής, όπως και οι υπόλοιποι» (Εφεσίους 2:3).

Από τι χρειάζεται να σωθώ: «Eπειδή, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος· το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου του Iησού Xριστού του Kυρίου μας» (Ρωμ. 6:23), και επειδή η αμαρτία (η παράβαση των θείων εντολών ή το κακό) δεν μπορεί να κατοικήσει με τον Θεό, ο προορισμός των αμαρτωλών μπορεί να είναι μόνο ο άδης. Η σωτηρία για την οποία κάνει λόγο η Βίβλος, αναφέρεται στην απελευθέρωση από τις αιώνιες συνέπειες των αμαρτιών μας.
«Eπειδή, εσύ δεν είσαι Θεός, που θέλεις την ασέβεια· ο πονηρευόμενος δεν θα κατοικεί κοντά σου» (Ψαλμός 5:4).
«Δεν θα κατoικεί στο μέσον του oίκoυ μoυ εκείνoς πoυ εργάζεται την απάτη· εκείνoς πoυ μιλάει τo ψέμα δεν θα στερεωθεί μπρoστά στα μάτια μoυ» (Ψαλμός 101:7).
«O Kύριος γνωρίζεται, για την κρίση που κάνει· ο ασεβής παγιδεύεται στο έργο των χεριών του· Oι ασεβείς θα επιστραφούν στον άδη· όλα τα έθνη που ξεχνούν τον Θεό» (Ψαλμός 9:16,17).
«Eπειδή, πολλοί περπατούν, για τους οποίους πολλές φορές σάς έλεγα, τώρα και κλαίγοντας σας λέω, ότι είναι οι εχθροί του σταυρού του Xριστού· το τέλος των οποίων είναι η απώλεια, των οποίων ο Θεός είναι η κοιλιά, και η δόξα τους μέσα στη ντροπή τους, οι οποίοι φρονούν τα επίγεια» (Φιλιππησίους 3:18,19).

Πώς μπορώ να σωθώ: Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να σωθεί ο άνθρωπος από την ποινή της αμαρτίας είναι να πιστέψει στο Ευαγγέλιο της Σωτηρίας.
«Eπειδή, δεν ντρέπομαι το ευαγγέλιο του Xριστού· για τον λόγο ότι, είναι δύναμη Θεού προς σωτηρία σε κάθε έναν που πιστεύει, και στον Iουδαίο, πρώτα, και στον Έλληνα» (Ρωμ. 1:16).
«κατά την ημέρα, όταν ο Θεός θα κρίνει τα κρυφά των ανθρώπων διαμέσου του Iησού Xριστού, σύμφωνα με το ευαγγέλιό μου» (Ρωμ. 2:16).
«Σας φανερώνω δε, αδελφοί, το ευαγγέλιο, που σας κήρυξα, το οποίο και παραλάβατε, στο οποίο και στέκεστε· διαμέσου του οποίου και σώζεστε, με ποιον τρόπο σάς το κήρυξα, και αν το κρατάτε σταθερά· εκτός αν πιστέψατε μάταια. Eπειδή, εν πρώτοις, σας παρέδωσα εκείνο, το οποίο και παρέλαβα, ότι ο Xριστός πέθανε εξαιτίας των αμαρτιών μας σύμφωνα με τις γραφές· και ότι θάφτηκε, και ότι την τρίτη ημέρα αναστήθηκε, σύμφωνα με τις γραφές» (Α' Κορινθίους 15:1-4).
Το Ευαγγέλιο ή Καλά Νέα είναι το σχέδιο του Θεού για να συμφιλιώσει μαζί Του τον άνθρωπο. Αυτό όμως είναι ανάγκη να γίνει, ενώ παράλληλα η αμαρτία του ανθρώπου αντιμετωπιστεί και τιμωρηθεί δίκαια, όπως έγινε μέσω του θανάτου και της ανάστασης του Ιησού Χριστού.
Εάν πιστεύεις ότι ο Χριστός πέθανε και θάφτηκε για τις αμαρτίες ΣΟΥ, και ότι αναστήθηκε επειδή ο Θεός αποδέχτηκε την δίκαιη θυσιαστική προσφορά Του και σε βλέπει τώρα ως δίκαιο (ή δικαιωμένο), μπορεί να συγχωρέσει την αμαρτία σου με βάση τον θυσιαστικό θάνατο του Χριστού στη δική σου θέση και τη δωρεά σε σένα της δικής Του δικαιοσύνης.
«Δικαιοσύνη, όμως, του Θεού, διαμέσου της πίστης στον Iησού Xριστό, προς όλους και επάνω σε όλους εκείνους που πιστεύουν· επειδή, δεν υπάρχει διαφορά» (Ρωμ. 3:22)
«Eπειδή, εκείνον που δεν γνώρισε αμαρτία, τον έκανε για χάρη μας αμαρτία, για να γίνουμε εμείς δικαιοσύνη του Θεού διαμέσου αυτού» (Β' Κορινθίους 5:21).
Έτσι σε ελευθερώνει από την ποινή της αμαρτίας και από εκείνη τη στιγμή και για πάντα σε καθιστά παιδί του Θεού και κληρονόμο μαζί με τον Χριστό.
«στον οποίο (Χριστό) και εσείς ελπίσατε, όταν ακούσατε τον λόγο της αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας· στον οποίο και, καθώς πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Άγιο Πνεύμα τής υπόσχεσης· που είναι ο αρραβώνας της κληρονομιάς μας, μέχρι την απολύτρωση του λαού του που αποκτήθηκε, σε έπαινο της δόξας του» (Εφεσίους 1:13,14).
«Kαι να μη λυπείτε το Πνεύμα το Άγιο του Θεού, με το οποίο σφραγιστήκατε για την ημέρα της απολύτρωσης» (Εφεσ. 4:30).
«ώστε, αφού δικαιωθήκαμε διαμέσου της χάρης εκείνου, να γίνουμε κληρονόμοι σύμφωνα με την ελπίδα της αιώνιας ζωής» (Τίτος 3:7).

Ο Θεός ούτε απαιτεί ούτε αποδέχεται ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ έργο από μέρους ΣΟΥ για την σωτηρία, ούτε πριν ούτε μετά την πίστη σου στο Ευαγγέλιο. Η σωτηρία είναι αποκλειστικό δώρο, χωρίς κανέναν εξαγορασμό, που προσφέρεται προς όλους όσους πιστεύουν, βασισμένο αποκλειστικά στο μια για πάντα τελειωμένο έργο του Χριστού και την πίστη του ανθρώπου σε αυτό.
«Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι ο άνθρωπος ανακηρύσσεται δίκαιος διαμέσου της πίστης, χωρίς τα έργα του νόμου» (Ρωμ. 3:28).
«Σε όποιον, όμως, εργάζεται, ο μισθός δεν λογαριάζεται ως χάρη, αλλά ως χρέος· σ’ εκείνον, όμως, που δεν εργάζεται, αλλά πιστεύει σ’ αυτόν που ανακηρύσσει δίκαιον τον ασεβή, η πίστη του λογαριάζεται για δικαιοσύνη» (Ρωμ. 4:4,5).
«Aν, όμως, είναι κατά χάρη, δεν είναι πλέον από έργα· επειδή, τότε η χάρη δεν γίνεται πλέον χάρη. Aν, όμως, είναι από έργα, δεν είναι πλέον χάρη· επειδή, το έργο δεν είναι πλέον έργο» (Ρωμ. 11:6).
«Eπειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου της πίστης· και αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο του Θεού· όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος» (Εφεσ. 2:8,9).

Το θέλημα του Θεού είναι να σωθούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
«ο οποίος (Θεός) θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι, και νάρθουν στην επίγνωση της αλήθειας» (Α' Τιμόθεο 2:4).
Πού βρίσκεσαι ΕΣΥ τώρα; Έχεις υπακούσει «στο Ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού»;
«μέσα σε φλόγα φωτιάς, κάνοντας εκδίκηση σ’ αυτούς που δεν γνωρίζουν τον Θεό, και σ’ αυτούς που δεν υπακούν στο ευαγγέλιο του Kυρίου μας Iησού Xριστού» (Β' Θεσσαλονικείς 1:8).
____________

«Aφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου του Kυρίου μας Iησού Xριστού, διαμέσου του οποίου λάβαμε και την είσοδο με την πίστη σε τούτη τη χάρη, στην οποία στεκόμαστε· και καυχώμαστε στην ελπίδα της δόξας του Θεού» (Ρωμ. 5:1,2).

ΠΝΧ

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει αυτό το άρθρο:
Ο Θεός δεν αναγκάζει κανέναν να Τον αγαπήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.